Tourens mest formstarke spelaren, Jannik Sinner, ställs mot Felix Auger-Aliassime i ATP Masters i Madrid. En motståndare som Sinner har 0-2 mot i inbördesmöten. Med tanke på vilken form Sinner har visat upp under säsongen är han en given favorit i matchen. Här är mitt speltips i kvartsfinalen.

Siffrorna 28 segrar och 2 förluster talar sitt tydliga språk. Världstvåan gör en makalös säsong så här långt. Även spelet på grus håller en världsnivå. Lorenzo Sonego och Pavel Kotov slogs i raka set, utan större krångel. Mot Karen Khachanov gjorde Sinner något så ovanligt som att inleda segt, men rättade genast till det efter setförlusten i andra och tredje set. Just returerna är något som italienaren har förbättrat avsevärt. Därmed är han lika farlig i motståndarnas servegame.

Efter en långvarig svacka verkar Auger-Aliassime börja hitta rätt igen. Den tidigare världssexan, rankad på plats 35, har stått för ett par hyfsade insatser på det röda underlaget, både i Monte Carlo och München. Dock har det blivit förluster mot likvärdiga spelare. I Madrid har kanadensaren höjt sig och tagit sig förbi Yoshihito Nishioka, Andrian Mannarino, Jakub Mensik och en trött Casper Ruud. Imponerande att slå ut norrmannen ändå. Auger-Aliassime gjorde jobbet bra.

Tredje gången gilt för Sinner?

Att slå Sinner är något av en enorm bedrift under året 2024, då detta endast har skett två gånger hittills. Då Sinner är i toppslag medan Auger-Aliassime fortfarande är ojämn, även under sina bättre stunder, bör vi se världstvåan ta sig vidare till semifinalen.

Spelbolag har Sinner som en favorit till seger. Jag spänner bågen lite extra och tippar på att han täcker handikapp linan på -3,5 games, till 1.97 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip