Ytterligare en svår kamp väntar publikfavoriten Carlos Alcaraz när han i kvartsfinalen av ATP Masters i Madrid ställs mot Andrey Rublev. Dels för att Alcaraz ännu inte är i toppslag. Dels för att Rublev, som är oerhört skicklig på grus, har hittat formen. Mitt speltips landar ännu en gång emot Alcaraz - i alla fall vad gäller handikapp linan.

Världsåttan har lyckats resa sig ur en rejäl formsvacka. Inför denna turneringen hade Rublev fyra raka nederlag i ryggen. Dock har han ryckt upp sig och hållit en riktig hög nivå i segrarna över Facundo Bagnis, Alejandro Davidovich Fokina och Tallon Griekspoor. Under den tiden har Rublev inte ens tappat något set. Spelat har varit minst sagt imponerande.

Alcaraz gör comeback efter utgången i Miami. Mot Alexander Shevchenko blev det en parkpromenad. Däremot har spelet inte varit lika imponerande därefter. Mot Thiago Seyboth Wild blev det en hel del slarv fram mot slutet av matchen. Likaså mot Jan-Lennard Struff, i ett möte som avgjordes i ett tredje set tiebreak. En ny tuff batalj är att vänta igen.

Formen avgör!

I och med att Rublev är i form medan Alcaraz ännu har en bit till sin högsta nivå - mycket på grund av sin tidigare skada i armen, är spanjoren ingen favorit att hålla i handen. Rublev har allt som krävs för att bjuda upp på dans och borde klara av att hålla jämna steg.

Mina pengar läggs på att Rublev täcker handikapp linan på +4,5 games, till 1.74 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip