Semifinal handboll herrar

Ystad-Önnered kl.19:00
1-1 i matcher efter att lagen vunnit på bortaplan. Önnered vann borta med 33-24 och sen vann Ystad på bortaplan med 29-25.

I första matchen tog Önnered ledningen direkt och ledde klart redan i halvtid, andra halvlek blev en promenad fram till 33-24. Målvaktsspelet vann man klart & framåt spelade man sin bästa handboll där man var farliga över hela banan.

Andra matchen var betydligt jämnare. Lagen följdes åt långt in i andra halvlek till 19-19 innan Ystad ryckte ifrån med några mål.

Ser man totalt till de två matcher som spelats tycker jag fortfarande att det är liten fördel Önnered. Ystad har ändå bara varit det bättre laget i en kvart(sista kvarten i match 2) och är tack vare det nedtryckt i ett väl lågt odds. Målvaktsspelet har varit bättre i Önnered och i anfallsspelet spelar man sin bästa handboll och vänstersidan med Ehn & Segertoft har varit riktigt bra.

All press är fortsatt på Ystad, Önnered kan fortsätta spela avslappnat och man har sånt självförtroende i sitt spel att jag tycker Ystad blivit för stora favoriter.