Torino:

Torino ligger fast förankrat i mittens rike med fyra Serie A-matcher kvar att spela, och har således inte särskilt mycket som står på spel i säsongens slutskede även om Ivan Jurics lag har en outsidechans att blanda sig i någon form av strid om Europaspel, även om tiondeplacerade Torino har fyra poäng upp till Napoli, och därutöver har även Fiorentina framför.

Formen talar inte för någon form av raketspurt från Turinlaget, som gått fyra raka utan seger sedan man besegrade ett decimerat Monza på hemmaplan med 1-0. Senast blev det 0-2 borta mot klara seriesegrarna Inter, där Torino fick Adrien
Tameze utvisad i den andra halvleken.

Tameze är avstängd här. Juric är även utan Schuurs, Djidji, Ginetis och Sazonov, men får tillbaka Linetty.

Bologna:

Jag fortsätter att vara oerhört imponerad av Bologna och det enorma arbete som Thiago Motta utfört där. Senast hamnade Bologna i underläge mot Udinese, fick en spelare utvisad med en halvtimme kvar, men lyckades ändå komma tillbaka och knipa en poäng. Dessförinnan tog Bologna tre tunga pinnar borta mot Champions League-konkurrenten Roma och nu ska det nog till en kollaps under slutfasen för att Bologna inte ska spela CL-fotboll nästa år.

Bologna är fyra i Serie A, fyra pinnar före Roma och sex före Atalanta på sjätteplatsen, med fyra matcher kvar och har gått sex raka utan förlust.

Beukema är avstängd här efter utvisningen senast och lär ersättas av Calafiori. Lewis Fergusons säsong är över sedan tidigare och Soumaoro blir borta i ytterligare någon match. Så Motta kan ställa ett starkt lag på benen.

Motivationsfaktorn tas i beaktning

För det första håller jag Bologna anno 2023/24 betydligt högre än Torino, och Mottas lag vann första mötet lagen emellan med solida 2-0. Formen är god och Mottas gäng har allt att spela för under slutfasen av säsongen, med en Champions League-plats inom räckhåll. Men man måste dock löpa linan ut. Torino är ett väldigt dugligt fotbollslag, är skickliga på att hålla täta och tajta matcher och är dessutom bra på hemmaplan, men ligger tryggt positionerad i mittens rike utan särskilt mycket ”extra” som motiverar under återstående matcher, så motivationsfaktorn behöver tas i beaktning här. Då tycker jag Bologna med AH 0 till 1,91 hos Pinnacle är intressant.
This is the stats tab
This is the post tip