Speltips: Under 2,5 mål i matchen @ 1,62 - Expekt -

La Liga-möte mellan Mallorca och Atletico Madrid, två lag som håller till i skilda delar av tabellen.

Mallorca är femma från slutet men har sex poäng till godo på Cadiz närmast under nedflyttningsstrecket. Är rätt starka hemma och tre av de fem kvarvarande matcherna spelas ute på ön så det bör bli fortsatt spel i högsta ligan till hösten. Svårt att se att Mallis inte tar poäng mot formsvaga Las Palmas och nedflyttningsklara Almeria.

På hemmaplan har Javier Aguirres pirater fem vinster, sju kryssmatcher och bara fyra förluster. Brukar inte vara några sprudlande tillställningar något som målskillnaden 14-13 vittnar om. Föll senast på Estadi Mallorca Son Moix med 0-1 mot Real Madrid och innan dess 1-0 mot Granada och 1-0 mot Girona. Så på önskelistan till tomten står nog en anfallare som levererar överst, tätt följt av att få behålla de defensiva pjäserna kommande säsong.

Problemet framåt med Cyle Larin och Vedat Muriqi är att de är för lika spelmässigt. Båda är strax under två meter och inte av den snabba typen. Ett fyrtorn är bra att ha, men då behöver man någon som löper på bollarna och tar till vara på vunna höjddueller. Troligen ör detta något ledningen kikar på och kommer förstärka på anfallssidan till nästa säsong.

Backen Jose Copete avstängd senast i 1-1 matchen mot Cadiz men hade nu varit fri att delta men skada ser ut att hindra honom från spel. I övrigt ser alla spelare i Mallis trupp ut att vara tillgängliga.

Luktar målsnålt på medelhavsön.

Atletico på fjärde plats ser i nuläget ut att kunna hålla Athletic Bilbao bakom sig i kampen om Champions League plats. Sex pinnar till godo efter segern senast, då man vann mot just Athletic med 3-1 hemma på Metropolitano Stadium. Har Celta och Osasuna kvar att möta på hemmaplan och där förväntar sig fansen sex poäng och då ska topp 4 platsen vara biff för ligans bästa hemmalag.

På bortagräs inte lika starka och har förlorat hälften av matcherna utanför egna borgen. 5-3-8 och 22-21 i målskillnad är inga vidare siffror för ett lag som ska vara topplag i La Liga. Det är någon man måste slipa på till nästa säsong. Förlorat de två senaste bortamatcherna. Först 2-4 mot Dortmund i Champions League och senast i inhemska ligan 0-2 mot Alaves.

Får till den här match åter backen Stefan Savic som satt på läktaren senast som avstängd. Hans plats på botbänken tas här av Antonie Griezmann som senast plockade femte gula kortet för säsongen. Det är ett stort avbräck offensivt för vi minns hur det såg ut när fransmannen missade fyra matcher pga skada i vintras. 2-2 mot Almeria, 0-3 mot Athletic Bilbao, 2-1 mot Betis och 0-2 mot Cadiz var resultaten utan Griezmann. Har så klart bra ersättare i Alvaro Morata som förväntas ta plats bredvid Angel Correa på topp men frågan är hur status är på Morata som var sjuk mot Alaves och bara fixade bänkplats senast. Memphis Depay på väg tillbaka men frågan är om skadan gett med sig redan här.

Mycket talar för en målsnål match i Palma där Atletico trycker på (utan att få utdelning?). Inget superodds på underspelet men det får bli det liret som testas i matchen.

Spelet sitter om det bli max två mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip