Speltips: Mål i båda halvlekarna till 1.87 hos Betsson

_________

Botten mot toppen, konstigt nog. 
Ja, säsongsinledningen har inte blivit som tänkt för Kalmar FF som ligger sist i tabellen efter 6 omgångar. Offensiven ändå varit helt okej målmässigt men där defensiven läckt som ett såll. Nu råder frågetecken om målvakten Samuel Brolin fortsatt ska få chansen när segrarna måste in. För gästande Halmstads BK leker livet och man är just nu på andra plats i tabellen. Spelet har stundtals sett bedrövligt ut men poängen ramlar alltid in, så då ska man inte klaga. Mycket kan dock hända då det är en lång säsong men saknas ju inte direkt många poäng innan man säkrat nytt kontrakt ”poängmässigt”.


Kalmar
Senaste match: Mjällby - Kalmar 3 - 2
xG: 2.31 - 0.55 
Skott/skott på mål: 15/4 - 8/3
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 12 - 0
Det var Mjällby som tog tag i första halvleken och KFF såg ut att köra lite annorlunda taktik där bland annat Jensen och Magashy fick chansen. Kalmar hade svårt att etablera passningsspelet man är van vid och Mjällby gjorde det bra. Sedan hur medvetet det var med Kalmars spel låter jag vara osagt. Överlag lyckades man åtminstone ta ledningen och det såg ut att gå mot en poäng men Mjällby gör mål i absoluta slutsekunderna och en ny tung förlust var bärgad.

Halmstad
Senaste match: Värnamo - Halmstad 1 - 3
xG: 0.56 - 1.22
Skott/skott på mål:  9/3 - 7/4
Possession(%): 69 - 31
Hörnor: 6 - 2
Lite märklig match där Halmstad rivstartar och får utdelning direkt och göra hela tre mål i första halvlek. Det var således game over redan efter 6 min då det stod 0-2. Halmstad är fortsatt duktiga på att stänga ner matcher och lät aldrig Värnamo komma nära. Extra roligt att Naeem Mohammed återigen börjat hitta tillbaka till sin höjd.

Läget i Kalmar FF:
Ytterbacken och nyfärgat Alex Gersbach missade matchen senast och står som osäker här. Läget i övrigt oförändrat.

Läget i Halmstads BK:
Andreas Johansson har saknas ett par omgångar. Läget i övrigt oförändrat.

Desperation efter seger för hemmalaget

Det börjar onekligen bli ett pressat läge i Kalmar FF som ska och bör vinna på hemmaplan mot Halmstads BK sett till förväntningarna. Gästerna kan spela mer avslappnat och fortsätta försöka få fart på sin offensiv medan defensiven lyckats streta emot rena chanskavalkader i flera matcher. Snart kommer givetvis utdelningen även för motståndarlagen men ett stort självförtroende gör ändå mycket i sådana här sammanhang. För Kalmars del går det inte annat än att tycka lite synd om Samuel Brolin som fått en oerhört tuff start i målet, känns som nästintill varje match sker någon misstag som leder till mål. Nu får vi se om han får en sista chans, men känslan är att det blir målvaktsbyte här. Tycker på det stora hela att med Kalmars försvarsspel som varit hittills och desperationen av att de ”måste” vinna på hemmaplan bör skapa en lite mer chansrik match än oddsen antyder. Kalmar FF kommer gå full fart från början och fortsätta med sitt spel medan HBK kommer få sina omställningar med en vass Naeem. Gillar mål i båda halvlekarna här till 1.87 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip