Det vankas Stockholmsderby i Damallsvenskan när Hammarby och Djurgården drabbar samman på Tele 2 Arena under lördagseftermiddagen.

Hammarby IF:

Hammarby har inlett serien med tre segrar på lika många försök, och delar därmed serieledningen med Rosengård. Samtliga Hammarbys matcher har dock varit rätt tajta. Mot KIF Örebro krävdes ett avgörande 1-0-mål från Emilie Joramo i den 95:e minuten för att säkra tre pinnar, mot Brommapojkarna blev det uddamålsseger med 2-1 och senast en mer betryggande 2-0-seger med två mål i första halvlek mot Kristianstad.

Regerande mästarinnorna får klara sig utan Lotta Ökvist, som blir borta till efter sommaruppehållet, och Klara Folkesson, som återvänt till kollektiv träning men inte bedöms vara matchredo ännu. Anna Josendal och Anna Tamminen klev båda av senast, och är stämplade som osäkra inför derbyt.

Djurgårdens IF:

Fjolårets tabellelva Djurgården har inlett 2024 års säsong positivt och står med en gapande nolla i förlustkolumnen efter tre omgångar. 2-0-segern mot Trelleborg har följts upp med kryss, 2-2, borta mot IFK Norrköping och senast en 2-0-seger mot KIF Örebro för Marcelo Fernández gäng. Nu väntar en utmaning att bita i.

Sura Yekka är tillbaka i spel igen och återvänder till matchtruppen, men i övrigt är läget oförändrat i Djurgårdens trupp från KIF Örebro-matchen, där nyförvärven Gina Schüller och Ana Teles gick direkt in i truppen. StinaLisa Johansson, Katelin Talbert, Zara Jönsson, Flavine Mawete, Olivia Ländin Sjöblom och Sara Lilja Vidlund var otillgängliga för spel.

Hammarby tydlig favorit

Regerande svenska mästarna Hammarby kliver in som tydlig favorit i derbyt och raka ettan står i låga 1,35, vilket inte känns särskilt hett med tanke på att Hammarby – även om det blivit tre raka segrar – inte svept undan motståndarna i säsongsinledningen. Djurgården slår ur underläge, men lär vilja sälja sig dyrt i derbyt. Under 3 mål skulle kunna vara ett alternativ till 1,95 hos Svenskaspel. Hammarbys matcher har snittat två mål, och Djurgårdens 2,66.