Katalanskt derby i kampen om andraplatsen i La Liga.

Girona:

Även om formen inte hållit hela våren ut så har Girona stått för en alldeles fenomenal La Liga-säsong och kommer av allt att döma spela Champions League-fotboll kommande säsong. Girona kliver in i derbyt två poäng bakom Barcelona, men med en gryende formkurva med tre segrar på de fyra senaste, där nederlaget kom borta mot Atlético Madrid, 1-3. Girona fortsätter att bjuda på målglada matcher och de fyra senaste matcherna har innehållit 16 baljor.

Míchels lag vann derbyt i Barcelona med 4-2, så Girona lär hysa gott hopp om att kunna säkra dubbeln mot lokalrivalen. Míchel lär inte bjuda på några större överraskningar i startelvan. Juanpe, Ricard Artero och Joel Roca är alla skadade sedan tidigare, samtidigt som Borja García och Cristhian Stuani testas sent inför derbyt.

Barcelona:

Har haft en turbulent säsong, som inte blivit mindre turbulent de senaste veckorna. Barcelona tappade övertaget från första
mötet i Paris och kraschade ut hemma mot PSG i Champions League-semifinalen och följde upp med en sen El Clásicoförlust mot Real Madrid, följt av en helomvändning där Xavi – som tidigare aviserat att han lämnar klubben i sommar – ändrat sig och nu stannar i den katalanska huvudstaden. Stökigt värre.

Stökigt var det även i förra ligamatchen, där Barcelona var ruggigt bleka hemma mot Valencia och låg under i halvtid. Matchen svängde först när Valencia-målvakten Giorgi Mamardashvili blev utvisad efter en klumpig utrusning, och två sena mål från Robert Lewandowski säkrade både tre pinnar för Barcelona och ett hattrick för polacken.

Gavi, Alejandro Baldé och Frenkie de Jong är skadade sedan tidigare. Pedri närmar sig startelvan efter sina skadebekymmer. I övrigt har Xavi inga skador som stör.

Kan Girona göra dubbeln i derbyt?

Oddsen är nästintill jämna inför derbyt, med gästande Barcelona som knapp, knapp favorit. Girona vann höstderbyt och har visat att man kan prestera på topp även mot toppmotstånd. Barcelona har svajat lite på sistone och var direkt svaga i 11v11 mot Valencia senast. Båda lagen har offensiv slagkraft och gör mycket mål, samtidigt som de båda släpper till en hel del så en öppen och chansrik tillställning, likt sexmålstillställningen i förra derbyt, känns trolig. Över 3.25 mål finns till 1,89 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip