Måndag innebär som brukligt numera lite skön svensk fotboll framåt kvällskvisten. Derbyt i Göteborg mellan GAIS och IFK blir en häftig upplevelse men även Varberg - Trelleborg har potential att bjuda upp till en fin match i Halland. Två spelarvärda lir är klickade på Västkusten. Aftonens sista stopp sker i London i och med mötet Crystal Palace - Man United. Tv-trippeln är klar, nu brassar vi igång!


Varberg - Trelleborg: Över 2,5 mål @ 1,94

Tävling: Superettan
Plats: Påskbergsvallen
Tid: 19:00

Varberg är med Linderoth vid styret ett mycket intressant lag i mina ögon. Att Boisarna från Halland inte riktigt fått den starten på säsongen som man kanske tänkte sig kan vi se förbi. Värdarna kommer att växa in i den nya kostymen efter degraderingen från Allsvenskan och med Tobbe som styrman är jag säker på att laget sakta men säkert klättrar uppåt i tabellen.

Inte heller Trelleborg har fått någon smakstart direkt. Även TFF står tidigt på fyra inspelade poäng efter fem omgångar och bara Sandviken har skåningarna lyckats att besegra. Offensivt har det varit begränsad framgång på båda sidorna men här tycker jag ändå att vi borde få se en mer öppen tillställning med en del mål i siktet. Svenska Spel är återigen generösa med en överlina och när oddset spelar strax söder om dubbeldeg är det faktiskt så pass spelvärt att vi inte kan hålla oss undan.

GAIS - IFK Göteborg: Under 2,5 mål @ 1,87

Tävling: Allsvenskan
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 19:10


Det är dags för ytterligare en folkfest i Göteborg. Över 16.000 biljetter är sålda till derbyt mellan GAIS och IFK. Nykomlingen ligger poängmässigt bäst till efter sex spelade omgångar i och med nio inspelade poäng jämfört med Blåvitts sju. Överlag tycker jag att Makrillarna varit starka där spelare som Cooper-Love,Holmström, Frej med flera gjort många bra saker.

Det finns ändå ett par frågetecken i “hemmalägret”. Åberg, Jonas Lindberg, Beckman och Friday är av en eller annan anledning osäkra kort eller helt out. Det ställer till det lite för Fredrik Holmberg och hans mannar. Änglarna har redan avverkat ett derby i år i och med mötet med Häcken. En batalj där Kamratföreningen var bättre i spelet över egentligen hela banan men Hisings-lagets skärpa fällde avgörandet (1-0). Gästerna har egentligen ingen match som sticker ut målmässigt åt något håll. Fyra av sex strider har ramlat in under 2,5 baljor och även denna kamp tror jag blir ganska återhållsam utan att siffrorna ska behöva studsa iväg. Underlinan är välmående och klickas.


Crystal Palace - Manchester United: Under 3,5 mål @ 1,59

Tävling: Premier League
Plats: Arena
Tid: 21:00


Det är en rolig match denna måndag vi ska skåda på Selhurst Park. London-klubben har den senaste tiden växlat upp och visat bra tendenser över hela banan. Eze har varit ett offensivt monster sedan 25-åringen kom tillbaka från skada tidigare i vår men efter att ha dragit på sig nya bekymmer den senaste veckan är det spelstopp för landslagsgubben nu. Även Lerma dras med en skada och förväntas inte spela. För värdklubbens möjligheter till att skicka in bollar i tid och otid framåt så är detta inte till fördel.

Manchester United har frågetecken kring både Fernandes och McTominay. Så också Varane, Lindelöf och Rashford för att nämna ytterligare ett par herrar. Tittar vi både bakåt och framåt är det faktiskt ganska glest hos de rödklädda. Jag tyckte tidigt att mållinan låg en aning snett på Selhurst Park och jag håller också kvar vid den tanken. Under 3,5 till nära 1,60 i odds är riktigt bra och med tanke på samtlig frånvaro som väntas vore det knappast någon överraskning om detta stannar i krokarna runt 1-1.


Trippeln

GAIS - IFK Göteborg: Under 2,5 mål @ 1,87
Varberg - Trelleborg: Över 2,5 mål @ 1,94
Crystal Palace - Manchester United: Under 3,5 mål @ 1,59

Totalt odds: 5,77


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip