Svensk prägel gäller på söndagens trippel då vi blickar in i två allsvenska fajter samt ett “Ö-derby” från Jämtland och Superettan. Dubbla 2,5-linor ska passeras i Borås och Västerås samtidigt som vi nyper ett häftigt utstick (+0,5-linan på Örebro är i skrivande stund över tio punkter högre än övrig marknad). Strax under sex gånger stålarna gäller på dagens trio av matcher. Vamos!


Elfsborg - Malmö FF: Över 2,5 mål @ 1,77

Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 14:00


Att Malmö skulle vara bra i år var det säkerligen ingen som tvekade kring. MFF har dock öppnat på ett ännu mer imponerande sätt jämfört med vad jag i alla fall trodde. Gästerna är unikt bra sett till statistik och toppar inte bara den allsvenska tabellen utan också mer eller mindre varenda underliggande kategori. Högst xG, tyngst bollinnehav, flest nollor osv.
Skåningarna kommer också från ett purfärskt cupguld för att krydda upp den senaste veckan lite extra.

Nu reser Di blåe till Borås. Elfsborg står på motsatt sida och hos de gulklädda har inte starten på säsongen riktigt varit enligt förväntningarna. Textilstadens fotbollshjältar visar en seger på fyra raka försök och tappet i Norrköping (2-0 till 2-4) sticker ut i negativ bemärkelse. Att värdarna ändå sitter inne på en högkvalitativ trupp råder det inga tvivel om. Hedlund, Frick med flera kan och kommer riva sår i flera allsvenska försvar. Att IFE saknar Sebastian Holmén och Terry Yegbe nu (avstängda) ställer ändå till det en aning, det ska vi inte sticka under stolen med.

Jag är ändå inne på att hemmalaget kan, precis som Norrköping i premiären, peta in en boll bakom MFF-keepern. Arrangörsklubben har inte traskat av en hemmamatch (liga eller Svenska cupen) utan mål vid åtta raka tillfällen och att de himmelsblå går mållösa är heller inte troligt. Över 2,5-linan tillämpas således med fördel.

Västerås - Djurgården: Över 2,5 mål @ 1,86

Tävling: Allsvenskan
Plats: Hitachi Energy Arena
Tid: 14:00


Västerås gick fyra raka allsvenska matcher utan mål innan Offia och Diabate frälste nykomlingen med två påsar hemma mot Mjällby för ungefär tio dagar sedan. 2-1-segern var välkommen och även retroaktivt rättvis. Kalle Karlssons mannar har gjort en bra start spelmässigt på sin comeback-säsong i det svenska finrummet och fortsätter de grönvita på inslagen väg så tror jag inte en sekund på att laget hittas bland de tre sämsta när vi summerar 30 spelade matcher i höst.

Djurgården å sin sida fick på läppen i Svenska Cupen-finalen mot Malmö senast men gjorde en bra match, trots strafftorsken. Till denna batalj så saknas Tokmac återigen efter sin eftersläng mot just Malmö hemma på Tele2 i ligan tidigare i vår men offensivt finns ändå tillräckligt med skicklighet för att mål ska kunna ramla in.

Kollar vi xG-tabellen så ligger klubbarna på den övre halvan och även de offensiva kanterna har fungerat fint i båda lägren vilket speglas i bland annat 40 respektive 41 hörnor under säsongen. Summa summarum så är min känsla att detta kan trampa iväg till en del mål och precis som i Borås är det överlinan som gäller.

Östersund - Örebro: Örebro +0,5 @ 1,81

Tävling: Superettan
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 15:00


Vi rundar av söndagens trippel med ett stopp i Östersund. Superettan-match står på menyn och Örebros chanser att få med sig sin tredje raka seger ska anses vara ganska god. Efter 3-1-viktorian mot Varberg så kunde även Brage avfärdas hemma på Behrn Arena. En stabil 2-1:a där Sportklubben under mer eller mindre hela matchen hade god kontroll på masarna.

Östersund har efter fem omgångar bara fått med sig en seger och endast två mål är totalt noterat i framkant. Med ett snitt på 0,4 påsar per match så är ÖFK sämst i klassen. För hemmalaget så gjorde Sebastian Karlsson Grach sina första stapplande minuter i årets ligaspel mot Helsingborg senast. En 22-åring som absolut ska kunna vara med och råda bot mot den offensiva stiltjen. Åt andra hållet så fanns inte Jamie Hopcutt med senast och den forne skyttekungen är också långt ifrån sitt tidigare jag.

Jag hade Östersund på den övre halvan inför säsongen och visst är det många matcher kvar att spela och massor kan hända. Så långt är jag däremot mer imponerad av Örebro och när vi denna eftermiddag kan klicka +0,5-linan till finfina 1,81 är det taget, alla dagar i veckan.


Trippeln

Elfsborg - Malmö FF: Över 2,5 mål @ 1,77
Västerås - Djurgården: Över 2,5 mål @ 1,86
Östersund - Örebro: Örebro +0,5 @ 1,81

Totalt odds: 5,96


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip