Vi blickar tidigt ut mot dubbla Superettan-matcher från Uddevalla och Sandviken innan vi tar lördagens trippel i mål via en häftig fajt på Eastlands. Giffarnas pluslina, underspelet på Jernvallen och överspelet i Manchester står i fokus. Ett hopkok som ger över 6,60 gånger stålarna. TV-pengen är placerad, nu kör vi!

Oddevold - GIF Sundsvall: GIF Sundsvall +0,5 @ 1,92

Tävling: Superettan
Plats: Rimnersvallen
Tid: 13:00

Oddevolds start på Superettan är genomgående välpolerad. Uddevalla-klubbens fem första fajter har slutat med poäng i fyra av dessa och spelmässigt ser det ganska bra ut. När värdarna besökte Borås för att kicka boll på neutral matta mot Skövde (0-0) nyligen så var det ett ganska klart spelövertag från Al Hamlawi, Forssell och övriga. Nyss nämnda duo hade också riktigt mustiga möjligheter för att spräcka nollan framåt men förgäves.

Nu väntar Giffarna från Sundsvall på hemmaplan. Ett tillrest sällskap som varit bra under öppningen av säsongen och som kanske förtjänade mer än 1-1 mot Varberg nyligen. Bengtsson fann nätet mot Boisarna. Säsongens första påse för 20-åringen, vilket var viktigt. Att Pontus Engblom dras med en skada (missade mötet med Varberg) är dock inte optimalt såklart. Jag tror ändå att Medelpads stolthet på fotbollsscenen kommer kunna spela ett kompakt försvarsspel och göra ett gott försök att stänga ner nykomlingen. Det finns också goda chanser till att detta lyckas. Pluslinan är välbetalt (bäst av alla bolag i skrivande stund) och ett lir som således gör sig bra på dagens trippel.

Sandviken - Brage: Under 2,5 mål @ 1,91

Tävling: Superettan
Plats: Jernvallen
Tid: 13:00

Det var ett ganska dåligt Brage som ställde upp på Behrn Arena häromsistens. Masarna gick inte riktigt att känna igen och mitt Under 2,5-spel i Örebro kändes stabilt efter första halvleken. Camoes ville dock vara med på ett målhörn och reducerade Björnstads 2-0-mål med fem minuter kvar att spela. Skönt för portugisen såklart som haft det lite motigt inledningsvis.

Gävledala-derby på menyn härnäst och Sandviken står för motståndet. Jag räknar med ett ganska fint publikstöd för IKB här och SIF går därmed från ett häftigt möte (Gefle 2-2) till ett annat. Kul för fotbollen i regionen helt klart. Jag är också imponerad av hur väl Sandviken tagit sig an spelet i Superettan och de rödvita känns redan acklimatiserade. Precis som alltid i år när de grönvita spelar så kommer det inte vara några sprakande tillställningar målmässigt. Jag är övertygad om att dalaklubben lärde sig av sina mindre misstag på Behrn Arena senast och spelar mer kontrollerande bakåt och försöker ta tillvara på det som kan skapas framåt. Att SVS således bjuder på en underlina strax över 1,90 i odds är i skrivande stund marknadsbäst och återigen går jag lågt i en Superettan-match.


Manchester City - Wolverhampton: Över 3,5 mål @ 1,81

Tävling: Premier League
Plats: Etihad Stadium
Tid: 18:30


Det är ett titeljagande City som traskar ut på gräset i Manchester. Guardiolas himmelsblå gäng har gått fram som en slåttermaskin på slutet och vi får dessutom backa bandet till den sjätte december för att finna ett nederlag i ligan.

Inför Wolves hemma finns också en del positiva besked vid sidan av planen. En del pekar mot att Phil Foden (missade Forest häromsistens) finns brukbar igen efter att sent om sido fått kasta in handduken mot Nottingham. Även Ruben Dias har hopp om att kunna finnas med här. Med andra ord är det en brutalt stark elva (som alltid) som Guardiola kan kasta ihop.

Wolverhampton har inte mer än äran att spela för och känslan är att intresset för att kicka Premier League-boll varit en aning ljummen hos en del gubbar på slutet. Däremot är jag helt övertygad om att gästerna vill göra sig själva rättvisa och testa stå upp, attackera när det går och således peta in en boll eller två på Eastlands. Överlinan är stabil och kan med fördel klickas. Det luktar definitivt mer 3-1 än 1-0 om denna fajt.



Trippeln

Oddevold - GIF Sundsvall: GIF Sundsvall +0,5 @ 1,92
Sandviken - Brage: Under 2,5 mål @ 1,91
Manchester City - Wolverhampton: Över 3,5 mål @ 1,81

Totalt odds: 6,64


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip