Mavericks körde fullständigt över Clippers på bortaplan i game 5 som vi förutspådde här i analysen. Mavericks är en nivå upp och Clippers har aldrig tidigare fått så mycket stryk i en slutspelsmatch som mot Mavericks senast - torsk med 30 poäng. Det var inte Mavericks offensiv som gjorde skillnaden, utan det var återigen deras defensiv som var kronan på verket. Det är uppenbart att Doncic inte är helt hundra fräsch, men spelar på en hög nivå ändå. Skyttet från trepoängslinjen visade 0-8 och totalt 3/15 sett över hela matchen. Det borde ha renderat i förlust, men icke. Med den vetskapen så är +30 poäng och vinst oerhört imponerande. Beakta att Clippers sköt för 37% inalles och det förklarar saken ytterligare. Notera att varken Doncic eller Irving gör två "plattmatcher" i rad. De är för professionella för det.

Linan i Vegas visar Mavericks -7.5 och mycket av det beror på att Clippers Leonard inte kan spela. Igen. Jag tycker dock spelvärdet finns i att Mavericks skjuter mer än 107.5 poäng totalt. Det gillas. Jag tar det hos Unibet och får 1.90 i odds för det spelet. Mavericks kommer vinna den här outingen.


Värt att notera:

1. Clippers Leonard's knäskada gör att han inte kan spela och det är ett tungt avbräck. Han har haft problem efter sin ACL-skada 2021. Det har gjort att Harden och George har fått steppa upp sitt spel, vilket de gjort och därmed varit en avgörande del i att Clippers trots allt fortfarande är med i matchserien. Harden snittar 26 poäng per outing och George satte 33 poäng i game 4 (7/10 = trepoängare). MEN Harden var genant usel i game 5 och satte 2/12 skott. Det håller inte.

2. Mavericks har "outscorat" Clippers med 218-170 över de sju senaste kvarterna.

3. Mavericks har vunnit tre av fem s.k. andra halvlekar, vilket gör att Mavericks dominerar i slutet av matcherna. Det gäller att spela jämnt fram till halvlek för att sedan gasa på.

4. Mavs Irving var sådär senast, men han har snittat 28.8 poäng i slutspelet hittills. Starka papper.

5. Jag har Mavericks att vinna den här serien och jag tror de på ett bra sätt städar av Clippers idag. Det kommer inte bli enkelt, men hemmaplan och en bättre offensiv borgar för en vinst.


Jag spelar Mavericks att göra över 107.5 poäng i afton och därmed gå vidare i slutspelet.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip