Celtics är åter i TD Garden och den här gången för att definitivt stänga matchserien mot Heat. Game 4 var ånyo en dominant insats från Celtics, där framför allt Derrick White kom ut i skengalopp för att nästan på egen hand pulvrisera Heat. White satte nytt playoff-rekord med hela 38 poäng med åtta trepoängare som grädde på moset. Han satte 16 poäng i första kvarten och sedan ökade han bara takten. MEN. Han var lika bra under sin egen korg, där han noterades för tre blockar. Summa summarum gällande White; ingen spelare i NBA-historien har +35 poäng, åtta trepoängare och tre blockar i en och samma match. När jag sedan berättar att Derrick White är Celtics fjärde bäste spelare så förstår ni att Heat var i blåsväder.

Celtics superstars Tatum och Brown hade en lugn dag på jobbet. Nyförvärvet Porzingis klev av matchen efter en sträckning och han spelar inte i afton, och det är ett mindre tapp, men samtidigt har inte Heat spelat upp till sin nivå vad gäller offensiven pga. skador. Nej, Celtics stänger matchserien idag och jag spelar Celtics att göra fler än 106.5 poäng i matchen till oddset 1.83 hos Unibet .se.


Värt att notera:

1. Vi vet att Heat har spelat hela matchserien mot Celtics med skador på tre toppspelare i offensiven; Butler, Rozier och Richardson. Idag är även Jaquez Jr borta pga. skada. Det är som det är, men det har satt sina spår framåt. I game 4 satte Heat 9/33 trepoängsförsök. Det är dryga 27% och det går inte.

2. Celtics är 6-1 mot Heat hittills i år. De är också 37-4 på hemmaplan.

3. Celtics gameplan för game 5 är att direkt kliva in och ta taktpinnen. De kommer inte vilja ge Heat en tillstymmelse till chans att vara med från start.

4. Heat kommer vara chanslösa om de fortsätter skjuta svagt, men om de också kommer tappa sin egen defensiv, då är matchen tidigt över. Jag är dock inne på att Heat kommer orka vara med länge idag tack vare sin defensiv, men till slut kommer Celtics offensiv ta ett kliv till.

5. Noteras bör att Celtics är 21-4 utan center Porzingis.

6. Celtics spets och djup är skillnaden i den här matchserien plus att Heats skadebekymmer har satt dem i en rävsax.


Celtics kommer stänga matchserien idag, men det är på tok för stora favoriter och linan i Vegas har -13.5 i nuläget. Jag är dock inne på att Celtics kan avsluta serien snyggt och spela en riktigt bra offensiv match med många poäng framåt från deras sida. Jag tar spelet Celtics över 106.6 poäng till oddset 1.83 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip