Redan i reken innan förra helgens titelmatch konstaterade jag att Oliveira aldrig svikit förr och att Poirier aldrig ställts mot någon med såna oortodoxa verktyg förr. Mycket riktigt så svängde matchen undan för undan över i brassens favör och i tredje ronden var det bara en tidsfråga. Undrar när Challe får den oantastliga respekt han förtjänar? Det är dock inte mig emot då kosingen fortsätter vara fina till oddsen. Fanns till 2.50 på sina håll innan matchstart och tog man med avslut på submission var lördagsnatten än trevligare.

Tyvärr för rekarnas helhet, men desto bättre för kvinnornas organisation, fick Nunes stryk i något som bara såg märkligt ut. Inte läst något om att hon var skadad men det tandlösa uppträdandet kom ändå som en blixt från klar himmel.

Hursom, ny gala till helgen och jag har hittat två vinnare som står i alldeles för höga odds sett till vinstchansen.

Först ut spelar jag Raphael Assuncao mot Ricky Simon. En match som på förhand borde vara jämn men där den senare blir jättefavorit. Vi får spelet till 3.29 på Pinnacle .

Assuncao kommer till matchen med tre raka och ganska tuffa förluster. Det är en fighter med bra stående som signum, men som även visat upp bra BJJ vid några tillfällen. För att bättre förstå den blygsamma resultatraden behöver man titta på motståndet. Det har varit tuffast tänkbara och inte särskilt lång tid har passerat sen brassen faktiskt var aktuell för titelchanser.

Senaste två har varit mot en desperat Garbrant och mot en svårlöst Sandhagen som inte ens Yan slog ut. Innan dess radade han upp fina insatser, bland annat med split decision-vinster mot Sterling och Font, båda som också innehaft respektive aspirerat på titeln.

Det som jag tycker ytterligare talar för Assoncao är att detta blir lite sista chansen. Fyra raka torsk för en snart 40-åring fighter är nog synonymt med avslutat kontrakt. Som skrivet kan detta scenario ha polariserat utfall, men ser ingenting som antyder att brassen är mindre motiverad än tidigare.

Ricky Simon har tvärtom en tre rader grön segersvit, men där motståndet varit ganska beskedligt. Seger mot Ray Borg imponerar förvisso men det var på oeniga domarröster. Innan den matchen hade han en ganska klar förlust mot nämnde Rob Font. Det är en solid striker med bra krut i nävarna och stryktålig haka. Dock inte på något sätt dominant inom något område och jag tror Assuncao är minst lika bra överallt, förutom då kanske en mer ålderstigen haka.

Att vi då får över 3x är fenomenalt och blixttaget.

This is the stats tab
This is the post tip