I den första omgången av ATP Metz ställs Luca Van Assche mot Botic Van De Zandschulp. Det skiljer nio år mellan spelarna och lika många placering på ATP-rankningen. I min bok väntas detta bli en jämn tillställning, även om spelbolagen menar att den sistnämnde ska vara en solklar favorit till en seger. Därför går mitt speltips emot holländaren - på ett spel till dubbla pengar i odds.

19-årige fransmannen gör överlag en bra säsong. Han är på god väg att bryta sig in i topp 50, efter att ha tagit sig en bit i de flesta turneringar. I hemlandet har han spelat många matcher på sistone, där spelet har stämt och tecken på förbättring har gått att se. I ATP Mastern i Paris fick han wild-card och tackade genom att ge Laslo Djere en hård kamp, där Van Assche vann det första setet med förlorade de övriga två med siffrorna 4-6, två gånger om.

Motståndaren van de Zandschulp har rasat som ett korthus på rankningen efter sommaren, i och med att resultaten har uteblivit. Men i Paris, dit han lyckades kvala in, blev det två segrar i huvudturneringen över Mannarino och Paul, innan Rublev blev för svår. Där gjorde van de Zandschulp en rätt så svag insats och förlorade båda seten med 3-6. Att ställas mot ett stort hemmahopp blir inte heller någon enkel batalj, utan snarare en rätt så jämn kamp.

Hemmafaktorn avgör?

Detta blir det första mötet mellan spelarna, som jag tippar bli en tuff match för van de Zandschulp. Någon parkpromenad är det inte tal om, då Van Assche är sugen på att visa upp sig inför publiken och brukar prestera bra i hemlandet. Så vi kan räkna med att han kommer att bjuda upp på dans.

Mitt spel blir att Van Assche täcker handikapp linan på +3,5 games, till 2.00 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip