Final i WTA San Diego där hemmahoppet Sofia Kenin ställs mot tjeckiskan Barbora Krejcikova. Mot alla odds har Kenin tagit sig hela vägen till finalen, men det har blivit ett par långa och tuffa bataljer för en spelare som nyligen gjorde en comeback till US Open. Krejcikova har haft en lättare väg till finalen och ska ses som en given favorit till seger - vilket gör att hon också får mitt speltips.

Få hade räknat med att Kenin, som också ut i den andra omgången i US Open mot Daria Kasatkina, efter ett längre uppehåll sedan Wimbledon, skulle göra en grym insats i San Diego. Men det har hon gjort, även om hon inte alltid har imponerat stort. Det har blivit fyra matcher mot Kudermetova, Volynets, Potapova och Navarro. Totalt sex och en halv timme ute på planen.

Desto enklare och fortare har det gått för Krejcikova, rankad på plats 13 i världen. Efter att ha stått över den första omgången har Kalinina och Haddad Maia besegrats i raka set. I semifinalen vände Krejcikova på ett setunderläge och slog Rose Collins för att säkra en finalbiljett. Krejcikova har slagit Kenin i deras enda inbördesmöte, för två år sedan i Rom, i två raka set.

Krejcikova drar det längsta strået?

Även om Kenin har visat prov på fin tennis är hon ändå en bit från sin toppform. Den hårda matchningen kan sätta sig också i benen. Krejcikova har spelat bäst av alla i turneringen och har en stor chans till att lyfta titeln.

Mitt spel blir att Krejcikova täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.96 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip