Finalen i ATP Winston-Salem spelas mellan Sebastian Baez och Jiri Lehecka. Två spelare som har haft helt olika resor i turneringen, där den ena har spelat lite medan den andra haft långa och många bataljer. Trots att det är en final så är det svårt att bortse från tröttheten, vilket knappast är en fördel för Baez.

När Argentina och Tjeckien möttes förra året i Davis Cup finalen på utomhus grus vann Baez i raka set över Lehecka. Men Lehecka har också tidigare besegrat Baez, i en mindre turnering, i en final. Lehecka är något bättre rankad, på plats 35 medan Baez också är inom topp 50, nämligen på plats 42.

Resan för Baez har varit tuff. Han har tråcklat sig förbi de första två möten mot Galan och Vukic. Båda blev tresetare och längre kamper, där Baez visade prov på fin styrka mentalt. Därefter mötte han Djere, som inte orkade hålla sin vanliga nivå. Inte ens i närheten. Mot Coric blev det en ytterligare tresetare, som avgjordes i tie-break. Starkt att gå segrandes ur duellen, till sist.

Lehecka har å andra sidan haft en helt annan typ av resa. Även om han också fick slita mot Krueger och Koepfer inledningsvis blev det en desto enklare seger mot Purcell. Planket-favoriten Korda lämnade walk-over i semifinalen, vilket innebär att Lehecka har kunnat vila sig till finalen. Optimalt att ladda om batterierna. Vi kan räkna med en pigg och fräsch spelare.

Baez tom i tanken?

Det går inte att bortse från Baez fina form, men inte heller att han har matchats stenhårt. Till skillnad från motståndare, som har helt fått vila i en match. Därför ska Lehecka ses som en solklar favorit till seger.

Mitt spel blir att Lehecka täcker handikapp linan på -1,5 games, till 1.73 i odds, hos Pinnacle .