I US Open ställs Nicolas Jarry mot Alex De Minaur. Detta blir deras tredje inbördesmöte, där de övriga två har vunnits av den sistnämnde. De Minaur är favorit hos spelbolagen även denna gång. Med tanke på dagsformen är chansen stor att han går segrandes även ur denna duellen, förmodligen med större tal - något som också blir mitt speltips i matchen.

Chilenaren Jarry gör en utmärkt säsong, med två ATP titlar i Geneva och i Santiago, i hemlandet. Båda på grus. Förberedelserna inför denna Grand Slam turnering har varit sisådär, då han lämnade walk-over tidigt i Cincinnati. MEN...! I US Open har han tagit sig förbi Van Assche och Michelsen, där han har slagit båda med 3-1 i set. Däremot väntar en betydligt tuffare uppgift i nästa omgång.

Även De Minaur har tagit en titel i år, sin sjunde i karriären. Därtill har det blivit ett par finalförluster, där motståndet har varit topp 10 världsspelare på rankningen (Sinner, Tsitsipas och Alcaraz). Efter att ha slagit kvalspelaren Skatov med 3-1 i set dominerade De Minaur fullständigt tillställningen mot Wu. De Minaur tappade totalt 4 (!) games under hela matchen. Formen var minst sagt brutal.

Toppformen avgör?

Då De Minaur har visat prov på fin form under hela hard-court säsongen är han en rättvis favorit i mötet. Med tanke på dagsformen och flytet i spelet bör en motståndare som Jarry besegras utan större krångel.

Mitt spel blir att De Minaur täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.84 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip