I ett rätt så öppet möte i ATP Basel ställs Jan-Lennard Struff mot Christopher Eubanks, för första gången någonsin. Två spelare som är runt topp 30 placeringar i rankningen och som överlag gör bra säsonger ifrån sig - även om ingen av dem direkt är i toppslag. Något som gör att mitt speltips landar om en längre typ av batalj.

Efter grässäsongen, där Struff gjorde lysande ifrån sig, har det varit skralt med segrar på hard-court. I en tresetare har Cristian Garin besegrats. Därefter har det blivit nederlag mot Nishioka, Ruud, Arnaldi och Gaston. Men vilken match det blev i Antwerp mot Gaston. En tresetare där Struff vann det första setet med 7-5 för att sedan förlora två raka tie-breaks - det sista med siffrorna 13-11. Struff är svår att bryta.

Det är även Eubanks, som är lite av en late-bloomer. 27 år gammal har han i år tagit sin allra första ATP-titel. Den kom i Mallorca på gräs. Det snabba underlaget gynnar hans spel. Han har fått möte tufft motstånd och åkt ut relativt tidigt under hard-court säsongen. Sist blev ut exit direkt mot Stockholm Open finalisten Kotov, i en lång och tuff set där ett tie-break fällde avgörandet i det sista setet. En ny tuff drabbning är att vänta.

En lång tillställning?

Både Struff och Eubanks är superskickliga på att hålla sina egna servegame. I och med detta kan det bli ytterst få servegenombrott i matchen. Känslan är att vi får se en längre affär, med tanke på hur svårslagna båda spelarna har varit under sina senaste kamper.

Mitt spel blir därför att mötet slutar över 23,5 games, till 1.96 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip