Det väntas bli en tuff batalj när Borna Coric ställs mot Tallon Griekspoor, då Kroatien möter Holland i ATP United Cup. Båda spelarna har redan förlorat en match hittills - utan att ta något set mot Casper Ruud. Coric har 1-0 i inbördesmöten mot Griekspoor. Mitt speltips landar på att kroaten inleder piggt i fajten, där allt kan hända.

Den något skadeförföljde Coric avslutade 2023 med att spela i US Open. Därefter, fram tills starten av denna säsong, har det blivit rehabilitering - både kring höften och axeln. Några tecken på skador visade han inte upp mot Ruud, i ett jämnt första set innan kroaten helt tappade spelet. Då Coric är tillbaka på allvar han har det som krävs för att utmana Griekspoor.

Efter förlusten i David Cup kvartsfinalen mot Jannik Sinner i raka set har Griekspoor fått en månads vila och förberedelser till den nya säsongen. Någon drömstart blev det inte i det som tippades bli en jämn kamp mot Ruud. Griekspoor var långt ifrån sitt bästa - något vi också såg prov på till och från under förra säsongen då lysande insatser blandades med platta matcher.

Coric rivstartar?

I Hamburg möttes Coric och Griekspoor för första och enda gången, på grus, där kroaten vann i båda set.

När det kommer till landslagssammanhang brukar Coric resa sig och spela på sin yttersta nivå. Något som gör honom till en större favorit än vad spelbolag antyder med sina odds. Känslan är att Coric håller jämna steg, i alla fall inledningsvis.

Mitt spel blir att Coric tar ett tidigt kommando och vinner det första setet, till 2.46 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip