Final i ATP Masters i Madrid där Felix Auger-Aliassime för sjätte gånger i sin karriär ställs mot Andrey Rublev. Den sistnämnde har gått segrandes ur fyra av duellerna och är favoriten till seger hos spelbolagen. Här är mitt speltips i den avgörande duellen.

Den tidigare världssexan Auger-Aliassime, rankad 35:a i världen, gör knappast en utmärkt säsong. Inte heller har kanadensaren direkt briljerat i Spanien. Marginalerna har varit minst sagt på hans sida. I hälften av matcherna har motståndarna gett upp. Jakub Mensik efter det första setet. Jannik Sinner innan matchstart. Jiri Lehecka efter sex spelade games. Spelet på grus har varit okej men inte mer. Formen hade behövt vara helt på topp för att utmana om titeln.

Rublev har å andra sidan vaknat till liv. Efter fyra raka nederlag har världsåttan bjudit på sin allra högsta nivå. Han har tagit sig förbi Facundo Bagnis, Alejandro Davidovich Fokina, Tallon Griekspoor, Carlos Alcaraz och Taylor Fritz. Under tiden har Rublev bara tappat ett set. Serven har varit ett vapen men även returerna. Då allting ställer för Rublev är det mycket som ska till för att han inte ska lyfta sin 17:e titel på ATP-touren.

Allt talar för Rublev!

Att missa så pass många matcher gör Auger-Aliassime givetvis utvilad till finalen. Fast även Rublev har fått en dags extra vila. Då Rublev dessutom har matchtempot i benen kan detta mycket väl bli en enkel typ av seger.

Mina pengar läggs på att Rublev täcker den låga handikapp linan på -2,5 games, till 1.80 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip