Två spelare som gick segrandes ur varsin respektive duell i den första omgången drabbas samman därefter då Arthur Fils och Flavio Cobolli drabbas samman. Medan Fils vann planenligt, men inte utan krångel, över Luca Nardi imponerade Cobolli stort och besegrade Dominic Stricker. Nya bekymmer är att vänta för favorittippade Fils, då Cobolli har visat sig vara en svår nöt att knäcka.Jag förutspår en ny tajt tillställning för Fils, där ytterst få saker fäller avgörandet.

Nej, någon stor dominans av Fils fick vi inte se mot Nardi. Både då Fils inledde segt och hamnade i underläget. Det var en förlust i det andra setet också, då tie-breaket var jämn. Det krävdes fem set för att ta sig förbi Nardi, som är utanför topp 100 rankningen. Fils hade stora problem framme vid nät, men också på de viktiga bollar. Efteråt sade Fils att det var svårt att anpassa sig till de nya reglerna - som innebär bland annat ingen uppvärmning innan matchstart.

Desto bättre gick det för Cobolli, som sist spelade en Challenger i Danderyd och nådde en semifinal. Han tog ett tidigt kommando och vann första setet över Stricker. Även om Stricker kom tillbaka i andra set tiebreak hade Cobolli kontrollen matchen ut. Hos spelbolagen var Cobolli en stor underdog, men aldrig på planen då spelet stämde utmärkt. Med den formen borde han återigen klara av att utmana och setvinster och hålla jämna steg med Fils.

En jämn tillställning?

I och med att Cobolli imponerade så stort inledningsvis medan Fils gjorde väldigt många misstag för att vara han väntas detta bli en tajt historia. Någon storseger är inte att vänta från Fils, som återigen kommer att få kämpa hårt. Då Cobolli är i fin form kan han göra en match av det hela.

Mitt spel blir att Cobolli täcker handikapp linan på +4,5 games, till 1.80 i odds, hos X3000 .
This is the stats tab
This is the post tip