En fortsatt motiverad världsetta i form av Novak Djokovic representerar Serbien i ATP United Cup när han ställs mot hemmahoppet Alex De Minaur. Båda herrarna har spelat två "landskamper" i singel hittills. De Minaur har inte hållit sin vanliga nivå medan Djokovic har varit sitt vanliga jag. Vilket talar för att Djokovic fortsätter att imponera - något som också blir mitt speltips.

I Australiska Öppna, förra året, ställdes De Minaur för första och enda gången mot Novak Djokovic. Det blev en förlust i raka set med siffrorna 2-6, 1-6, 2-6. De Minaur hade inga svar mot Djokovics offensiv. Det återstår att se om vi får en annan typ av matchbild denna gång. Dock är inte mycket som talar för det då De Minaur inte helt har självförtroendet på plats.

Det blev en oväntad förlust i tredje set tie-break mot Cameron Norrie inledningsvis. De Minaur fick slita hårt men fick se sig besegrad. Däremot blev det en seger i raka set mot Taylor Fritz - som var långt ifrån sitt bästa jag. Under matcherna har De Minaur kalibrerat men inte ställt in siktet helt.

Det har Djokovic, som tog hela 7 titlar under 2023, med segrar i Australiska Öppna, Franska Öppna och US Open. Han har rivstartat den nya säsongen med en seger över Zhang och därefter Lehecka. Mot den sistnämnde blev det dock tre set, men det första och sista vann Djokovic med siffrorna 6-1.

Djokovic numret större?

Det har inte varit några större bekymmer för Djokovic att vinna och täcka de jämna handikapp linorna som spelbolag har publicerat. Även om De Minaur är en helt annan typ av motståndare, som spelar på en högre nivå, bör Nole återigen vinna bekvämt.

Mitt spel blir att Djokovic täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.70 i odds, hos Nordicbet .
This is the stats tab
This is the post tip