Vinterstudion torsdag

Tour De Ski dag 5
Ett litet plus igår så fortsatt bra utdelning på touren.

Idag jaktstart där man utgår från sprinten & inte från touren totalt.

Damer 20 km klassiskt jaktstart kl.10:45
Svahn ut först och sedan följer:
Diggins +15 sekunder
Dahlqvist +16 sekunder
Hagström +19 sekunder
Myhrvold +20 sekunder
Faendrich +33 sekunder
Kalvaa +38 sekunder
Joensuu +40 sekunder
Ribom +46 sekunder
Sundling +49 sekunder
Brennan +55 sekunder
Övriga från 59 sekunder till 1:22

Eftersom sprintåkarna startar långt fram kommer fältet tryckas ihop ordentligt och det kommer tillslut bli mer av en masstart. Den som då kommer ha mest krafter kvar tillslut är Svahn som bara kan vänta in spurten.

Läser loppet som så att Diggins går ikapp Svahn. Från Kalvaa och nedåt kommer det sedan bli en stor klunga med flera starka åkare som Carl, Niskanen, Brennan, Frida, Hennig, Stadlober, Weng mfl. Dom kommer säkerligen gå ikapp Diggins/Svahn men det kommer dröja så pass länge att dom inte kommer kunna hänga av dom. Banan är väldigt lättåkt sånär som på en backe så Svahn kommer kunna åka med och sen är hon nog starkast sista kilometern.

Diggins är lite underskattad i klassiskt och kommer hota Svahn men Svahn bör vara starkast. Niskanen & Carl håller jag högt också efter det individuella loppet i Toblach men Carl har snabbast avslutning. Svahn, Diggins & Carl är min topp-3.

Ribom kan bli dagens överraskning. Blev fälld av Skistad i sprinten och lär vara sugen på revansch. Gjorde ett bra lopp individuellt i Toblach och ska inte ha problem att följa de starkaste åkarna, då har hon en stark avslutning i klassiskt vilket hon visat i de klassiska sprintarna i år. Kanske till och med att hon kan knipa en plats på pallen.

Svahn vinna @ 3.50(4/5U)

Diggins topp-3 @ 2.23(3/5U)

Ribom topp-3 @ 5.20(1/5U)
Ribom topp-6 @ 2.75(2/5U)
Ribom före Sundling @ 1.94(3/5U)

Carl topp-3 @ 2.29(2/5U)
Carl före Niskanen @ 2.10(3/5U)


Herrar 20 kilometer klassiskt kl.13:00
Chanavat ut först och sedan följer:
Anger +10 sekunder
Pellegrino +16 sekunder
Schumacher +20 sekunder
Taugboel +21 sekunder
Jenssen +23 sekunder
Vuorinen +36 sekunder
Valnes +38 sekunder
Evensen +46 sekunder
Häggström +55 sekunder
Carollo +57 sekunder
Barp +58 sekunder
Schely +58 sekunder
Amundsen +59 sekunder
Övriga från 1 minut till 1:21

Första 7 åkarna är utpräglade sprintåkare som inte kan hålla upp tempot i den här typen av lopp. Det gör att hela fältet kommer tryckas ihop och bli en enda stor masstart. Amundsen kommer dra med sig de duktiga åkarna som finns kvar(men det är sannerligen inte många då avhoppen avlöst varandra) och Valnes kommer bara vänta på att de kommer ikapp. Sen blir det Amundsen, Valnes, Golberg, Nyenget som kommer vara långt fram och hålla upp tempot. Är det någon av sprintåkarna som tidigare visat lite kvalitet på distansloppen är det Pellegrino.

Med tanke på att banan är lättkörd kommer det vara många tillslut och då ska det mycket till om inte Valnes är starkast, svårt att se honom förlora en spurt mot det här gänget.

Amundsen är starkast emot och sen kanske Pellegrino kan överraska.

Svenska Spel erbjuder odds på bästa svensk och det bör nog bli Poromaa men med tanke på Angers utgångsläge är oddset på honom aningen högt. Poromaa ska köra in en minut på honom, det bör kunna göra att Anger har mest krafter kvar i slutet av de två.

Valnes vinna @ 2.35(4/5U)

Pellegrino topp-3 @ 8.00(2/5U)
Pellegrino topp-6 @ 2.00(2/5U)

Anger bästa svensk @ 3.25(2/5U)


Trevlig torsdag!

This is the stats tab
This is the post tip