Kvartsfinal två mellan Skellefteå och Linköping är här och rond ett vanns av hemmalaget SAIK. Idag tror jag mycket väl på en liknande matchbild med mycket målchanser och då få vi givetvis bra möjligheter till antal mål. Som senast så blir det favoritmarknaden i fokus.

Skellefteå fick en riktig drömstart senast när man gick ifrån till 3-0 redan efter tre spelade minuter. Redan där tänkte nog många att det här blir en "walk-in-the-park" för SAIK. Gästande Linköping reducerade innan pausvilan och sedan var jakten igång. LHC reducerade i andra för att sedan kvittera i powerplay med dryga två minuter kvar av matchen. Avgörandet stod Filip Sandberg för och även det i numerärt överläge. Ser man till matchen kanske det i det stora hela var en rättvis seger, men som vi var inne på senast så visar Linköping att man absolut kan utmana Skellefteå och mycket tack vare återigen en fin offensiv.

Offensiven blir fokus igen

Samma marknad och samma spel var det som rekades i förra matchen och jag ser egentligen inga anledningar till att inte gå på samma igen. Skellefteå är starka och ska ju som sagt vara favoriter igen, men det är inget odds som jag vill hålla handen med. Linköping visade att man är starka och har en frejdig offensiv och jag tror absolut att man skulle kunna slå SAIK en bra dag. Däremot så är vinnare inget jag vill kliva in på i denna match här idag utan vi kommer att gå på att det blir en del mål igen.

Hemmalaget bör inte ha några problem att pytsa in två mål framåt på hemmaplan. LHC är lite för ostabila bakåt för att kunna hålla tätt defensivt. Ska gästande Linköping ha någon chans att vinna så kommer man att behöva göra lite mål, förmodligen minst tre och då tycker jag denna marknad är bra ännu en gång. Linköping starkaste lagdel är offensiven och det är den man bygger sitt spel på och har visat upp gång på gång att den är riktigt vass.

Det lär ju inte bli samma matchbild som senast då SAIK klev ifrån tidigt till en 3-0 ledning, men jag tror absolut att chanser kommer att utbytas och vi har goda chanser igen till minst två mål av vardera lag. Spelet båda lagen gör minst två mål till oddset 1.86 spelas hos Unibet med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip