Vi har ett litet miniuppehåll i Hockeyettan, men det är fortfarande två matcher som spelas ikväll. En match spelas uppe i Piteå där man tar emot Kalix i ett hett derby. Vinnaren i denna match är given för mig och troligtvis så lyckas man avgöra under ordinarie matchtid.

Piteå har inför denna säsong tappat en hel del nyckelspelare och hur man skulle stå sig i serien har givetvis varit intressant att se. Nu vänder serien igen och med hälften av matcherna kvar så ligger man på plats fem, vilket innebär att man har den sista platsen till Allettan. Man gör det dessutom med en liten marginal på fyra poäng ner till Kiruna. Jag tycker ändå man har gjort en bra säsong såhär långt. Man har förlorat mot Sundsvall, Kalix och Kiruna, men har å andra sidan slagit lag som Hudiksvall och Boden. Det säger väl en del om att det faktiskt finns en del kvalité i det lite yngre Piteå. Hemma är man också i regel också väldigt starka och det har som sagt visat sig på resultaten också. Man förlorade som sagt i premiären på bortaplan mot Kalix, men det lägger jag ingen större vikt vid här. Laget är mer samspelt nu och känns starkare än man var i starten. Dessutom stor skillnad på hemma- och bortaplan. Till kvällens match har man också lånat in Joel Kant från Luleå som spelat flertalet matcher i SHL. Han är definitivt en spelare som är för bra för den här nivån.

Kalix är sårbara på bortais

Kalix har haft det som väntat ganska tufft. Man ligger sex poäng bakom Piteå och den sista platsen till Allettan och har dessutom en målskillnad på tjugo mål sämre än just Piteå, så att man ska nå topp fem känns ändå ganska långt borta. Kalix är lite som Piteå och är väldigt starka hemma i sin borg. På resande fot är man klart mer sårbara där man endast tagit två av femton möjliga poäng. Ikväll är det derby och det bör bli en ganska jämn match. Känslan är dock att hemmaplansfördelen för Piteå väger tungt samt att Kalix verkligen kommer att behöva göra en 110 procentig insats ifall man ska ta poäng. Piteå kan förmodligen vinna även om insatsen inte blir helt på topp.

Derby är ett derby och många kanske tycker oddset är lågt. Jag tror dock att Piteå har full kontroll på denna match och löser tre poäng. Man kan göra vad man vill med oddset och raka ettan känns som ett bra komplement till något annat. Oddset 1.66 spelas hos Pinnacle med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip