Tjena tjena! Ja Brynäs. Vad ska man säga. Inte så mycket. Mer än att erkänna att gävlelaget lämnade försvarsspelet och det defensiva tänket kvar i Gävle och Växjö kunde enkelt dra iväg från 2-2 till 5-2 på bara 5 minuter under andra perioden. Matchen slutade tillslut 7-2. Men nya tag!

Idag så liras det tre matcher i den Svenska Hockeyligan och ja jag tycker det är en klurig omgång. Men jag väljer mötet mellan Linköping - Färjestad.

Linköping som kommer med en 3-1 seger borta mot Modo. En match som innehöll en hel del chanser där det var ganska ofattbart att det bara blev fyra mål då det var många missade lägen, öppna mål och ramträffar. Sett till hela matchbilden så gjorde Linköping en bra försvarsinsats men jag finner mig inte att säga att laget var värd alla tre poäng.
Segern innebar att det var Linköpings första efter två raka förluster och har nu två segrar på dom fem senaste.
Med inte seriens bästa form så ligger Linköping på en nionde plats i tabellen med 60 poäng efter 43 omgångar. Men har bara ett poäng mer än tian HV 71 men samtidigt bara två poäng efter åttan Modo. En orsak till att Linköping ligger där laget ligger är att laget gör som sagt mycket mål, flest mål i serien 140 stycken. Men den stora anledningen är att laget släpper in för mycket också. Med 129 insläppta mål så är det bara lagen efter Linköping (HV 71, Örebro och AIK som har släppt in fler. Linköpings målskillnad är för stunden 140-129 och det ger ett snitt per match på 6,25.
Hemma i Cloetta Center så är dock spelet betydligt bättre. Med 39 poäng på 22 hemmamatcher så är Linköping seriens fjärde bästa hemmalag. Med en statistik på 13 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 87-63. Det gör att Linköping snittar 3,95-2,86 mål per hemmamatch.
Hemmaspelet har dock gått lite sämre på slutet. Med två raka nederlag och endast två segrar på dom fem senaste hemmamatcherna. Senaste hemmamatchen var mot Serieledarna Skellefteå. Efter att ha gjort en strålande första period och ledning 2-0 så såg det ut som Linköping skulle tvåla dit Skellefteå. Men efter en dålig andra period så hade Skellefteå vänt på steken och ledde med 3-2. Resultatet stod sig och trots en stark slutforcering av hemmalaget så slutade det med att Skellefteå satte 4-2 i öppen kasse.
Men på dessa fem hemmamatcher så har det blivit otroligt nog totalt 36 mål! Vilket ger ett snitt per match på 7,2 mål.
Linköping kommer endast att sakna Jonas Junland till morgondagens match.

Färjestad, ja ni. Seriens mest utvisade lag. Det tog verkligen motståndet Växjö för sig i förra omgången då samtliga fyra mål av Växjö kom i spel med en man mer på isen och kunde ganska säkert vinna med 4-2. Färjestad gjorde en snabb reducering i andra perioden till 2-1 men efter en onödig utvisning på grund av för många spelare på isen så tackade Växjö för den och smackade in 3-1 och sen dess orkade Färjestad inte resa sig.
I och med förlusten senast så bröt Färjestad sin poängsvit på fyra raka matcher. Laget har nu istället två raka förluster och tre segrar på dom fem senaste matcherna.
Tabelläget ser fortfarande lika jämt ut som det har gjort i hela säsongen. Med 64 poäng på 43 matcher så ligger Färjestad på en sjunde plats med tre poäng upp till sexan Leksand och har två poäng ner till åttan Modo. Färjestad's största problem under säsongen har varit målskörden i framförallt powerplay. Färjestad's powerplay har dock blivit betydligt bättre sen Magnus Nygren återvände till Karlstad. Men med en målskillnad på 108-107 så snittar Färjestad sina matcher på 5 mål per match.
Det är dock på bortais Färjestad vill spela denna säsong. Med 35 poäng på 22 bortamatcher så är Färjestad seriens fjärde bästa bortalag. Med en statistik på 12 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 10 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 56-53. Det gör att Färjestad snittar 2,54-2,40 mål per bortamatch.
På Färjestad's fem senaste bortamatcher så har det blivit seger i tre av dessa och därmed två förluster. Men det har även fallit en hel del mål den senaste tiden när Färjestad har varit på resande fot. 26 mål (25 mål ordinarie tid) ger ett snitt på 5,2 mål per match.
Färjestad saknar imorgon:
A. Bastiansen
M. Holtet

Historia:
Detta blir lagens fjärde möte för säsongen. Dom tre tidigare matcherna har två v dessa redan spelats i Linköping medan en i Karlstad.
Den första matchen spelades i Linköping. Den vann Linköping med 3-2. Detta efter att ha vänt ett 1-2 underläge inför den tredje perioden.
Den andra matchen spelades i Karlstad. Där vann Färjestad med 5-2. Färjestad vände efter ett snabbt 0-1 mål till en 3-1 ledning i första perioden och sedan rida vidare på den vågen.
Den senaste matchen spelades i Linköping. Även där vann Färjestad och denna gång med 4-2. Färjestad tog en 2-0 ledning men Linköping kom tillbaka och fick in 2-2 i slutet av den andra perioden och många tänkte att nu vänder Linköping på detta. Men inte. Färjestad gjorde 3-2 i mitten av tredje perioden i powerplay och kunde sedan fastställa slutresultatet 4-2 i öppen kasse.
Tittar vi på lagens fem senaste matcher mot varandra så har Linköping vunnit två av dessa och Färjestad tre. Dom tre senaste matcherna har slutat över 4,5 mål och en match har stannat på fyra mål.
På dom fem senaste matcherna i Cloetta Center så har Linköping vunnit två matcher och Färjestad tre. Tre av dessa matcher har slutat med över 4,5 mål och en match har även där stannat på fyra mål.