Onsdag och avgörande playoff-matcher i Hockeyettans första slutspelsomgång och jag ska gå in lite på matchen mellan Karlskrona och Visby. Det är ett hemmalag som spelar med en enorm press mot ett Visby som har gjort det över all förväntan och mycket väl kan störa Karlskrona här. Detta leder oss till min favoritmarknad.

Karlskrona har hängt på sista livremmen väldigt länge nu skulle jag säga. Man gjorde en bra grundserie, men i Allettan fick man kämpa in i det sista för att säkra sin plats i detta slutspel. Väl här kan jag tycka att man har en bred och fin trupp som kanta sig väldigt långt om man får ihop det. Nu lyckades man tillslut avgöra och vinna borta mot Visby senast, vilket nu kräver en helt avgörande match mellan dessa lag ikväll.

Visby har på motsatt sida också gjort en resa av en lite tyngre väg får man säga. Man har kämpat hela säsongen med att få bukt på coach Särkijärvis spel och ser äntligen ut att ha hittat det lagom tilll slutspelet. Man har stått för bra insatser mot Karlskrona ska ha all heder oavsett utgång i kvällens match, men man är underdogs och slår ur underläge utan tvekan.

Visby ger KHK en match

Jämför man dessa lag så är det givet att Karlskrona ska stå som segrare ikväll. Man har som vi var inne på förut en trupp som ser väldigt bra ut för ögat och en förlust ikväll för hemmalaget är lite av ett fiasko. KHK-spelarna har dock gått ut och sagt att Visby är ett otroligt bra lag och förmodligen bättre än vad många andra tror. Det kan mycket väl bli en tight match, men jag räknar kallt med att Visby ger KHK en match, vilket också leder mig till favoritmarknaden ”BLG2M”. Karlskrona ska klara av att göra två mål på hemmaplan och jag tycker absolut Visby har en fin chans att utmana.

Förutom det tredje mötet som slutade med en 1-0 seger för Visby så har samtliga matcher klarat denna lina. Trots att det är en avgörande och förmodligen tight drabbning ikväll så kör vi på det klassiska att båda lagen ska göra minst två mål till oddset 2.10 hos Coolbet och det kör vi med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip