Dags för hockeyallsvenskan att dra igång igen efter ett litet uppehåll och i Nobelhallen ska Karlskoga göra upp med Almtuna, och här tror jag på hemmaseger.

Karlskoga kommer med fyra raka segrar i bagaget där man senast slog topplaget Västerås med 4-2 på hemmais.
David Lilja stod för två av målen då han både öppnade och avslutade målskyttet, och han har hittills gjort 13 mål på 23 matcher.

Man har gjort en bra säsong hittills då man ligger på en tredjeplats, och totalt sett har det blivit segrar i 17/28 matcher.
Truppen tillhör en av de bättre i ligan då man har tidigare nämna Lilja samt Björklund, Rekonen och Lindquist i laget, så det är inte konstigt att man är i toppen av tabellen, och jag tror att segerraden förlängs här.

Almtuna stod upp bra borta mot HV71 senast då man ”bara” förlorade med 2-1, och efter en förstaperiod som inte alls var bra så blev matchen klart jämnare.
Man har haft en tuff säsong hittills då man bara har Södertälje och Troja/Ljungby bakom sig i tabellen, och hittills har man bara vunnit 8/27 matcher.

Nu är det bortaplan och där har man haft det extremt tufft med bara tre segrar på 14 försök, så det är ett klart minus att man spelar borta i matchen.
Laget har visserligen en del giftiga spelare offensivt i laget i form av Benker, Golovkovs, Harlestam och Hertzberg, men defensivt är man alldeles för svaga, och här bör man få det tufft.

Karlskoga är det klart bättre laget i matchen, något jag också tror man visar här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip