Slutspelet i Hockeyettan är det nu dags för och vi ska kika på mötet mellan Dalen och Troja. Tittar man lite närmre på den här drabbningen så är det ett lag som kanske presterat lite över sin förmåga och ett lag som fortfarande kanske inte nått sin topp.

Dalen stod för en vass start i Allettan Södra och det var något som bäddade för att man också tog sig vidare bland topp åtta. Man hamnade på sjätte plats i tabellen och fick därav också välja motstånd sist av alla. Tittar man lite på hur de presterade så har det varit en blandad insats rakt igenom. Man kan väl säga att det varit formen som styrt resultaten där man antingen vunnit ett par matcher i streck eller förlorat ett par. Tittar man på de fem sista matcherna så tog man enbart två poäng, vilket säger en del om formen för stunden.

Det finns en anledning varför Troja blev valda sist

Troja vann sin vårserie på ett ganska simpelt vis då motståndet inte alls varit av den klass man är vana att möta. Det är klart att det är lite vanskligt och kanske inte alltid supermotiverande att spela mot dessa brödgäng, men samtidigt kan det vara lärorikt också. Det är inget snack om att misslyckandet av att ta sig till Allettan verkligen var ett misslyckande för det var det, men nu är man ändå här i ett playoff och där kan allt hända.

Tittar man på trupperna mellan dessa lag så är det inget snack om vilket lag som har högst ambition och klass här. Troja ska vara det starkare laget och en normal dag städar man av Dalen på ett ganska kontrollerat sätt. Nu är det dock ett slutspel och Dalen har ändå stått upp bra mot många av lagen i Allettan så de är inget dåligt lag på något sätt. Däremot så är Troja ett lag som egentligen på pappret kanske är ett topplag i Allettan och det finns som sagt en anledning till att man blev valda sist. Troja är ett lag som kan gå långt i detta slutspel.

Jag tror Troja kommer vara det spelförande laget och då ska man också vara favoriter till att vinna. Man har bredare och spetsigare trupp än Dalen och Coolbet sticker ut lite här oddsmässigt. Tvåan inklusive övertid/straffar till 1.72 testas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip