Det omtalade och favorittippade Brödernas/Väsby har ikväll chansen att återta serieledningen från Hanviken. Man kommer ifrån en komfortabel seger borta mot Nyköping och kvällens motståndare Enköping bör definitivt bli en lite enklare match om man bara har skallen med sig. Jag räknar med ett hårt tryck från hemmalaget och därför kommer också lagmålen testas.

Brödernas/Väsby har fått en fin start på säsongen där man vunnit sju av åtta möjliga matcher. Enda plumpen kom emot serieledaren Hanviken och det är också den enda plumpen jag tror att man kommer att ha i den här serien. Man är såpass bra och överlägsna sina motståndare att det blir lite som träning och att man får ihop en bra kemi så man kan hålla en bra nivå i Allettan och vidare spel efter det. Det är ett kompetent lag med spetskompetens på hög hockeyettannivå i nästan alla kedjor. Hemma är man starka och det ska vara spel mot ett mål. Frågan är bara hur mycket man vinner med och hur länge Enköping orkar att stå emot. Brödernas/Väsby mötte Enköping på försäsongen och vann stort i båda mötena. En liten negativ sak är att skarpskytten Tobias Liljendahl är skadad och borta från spel. Jag tycker dock att man har bra chans att lösa linan ändå.

Hur länge orkar Enköping?

Den stora frågan ikväll är väl bara hur länge Enköping orkar att stå ut och stänga ner hemmalaget. Det är på förhand upplagt för att Enköping kommer att få tillbringa stor del av matchen i egen zon och egentligen bara försöka minimera förlusten. Jag tror egentligen att Enköping innerst inne bara vill få matchen överstökad då dem vet att motståndarna är både en och två klasser bättre om dem bara vill. ESK har också under många år varit ett lag som haft svårt att göra mål framåt, haft ett helt okej spel på hemmaplan, men också varit klart sårbara på bortais. Mot seriens bästa offensiv så kommer man att behöva uträtta mirakel ifall man ska ha någon chans. Jag tror att Väsby löser minst fem mål på Enköping denna afton.

Det gäller som sagt att hemmalaget kommer ut med rätt inställning, men jag tror inte att det ska vara några problem. En lördag med hemmamatch och kanske tillochmed lite planerat partaj efter gör nog att det inte behövs taggas till något extra. Mitt spel ikväll blir att Brödernas/Väsby gör minst fem mål på gästande Enköping till oddset 1.75 hos Unibet .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip