Handbolls-EM Dag 6
Nere på jorden igår, bara studsa tillbaks direkt.

Sverige spelar ikväll och jag tror inte på storseger.

Sverige-Nederländerna kl.20:30
Gruppfinal och såklart viktigt att få med sig 2 poäng. Både Sverige & Nederländerna har kunnat promenera hem segrarna mot Bosnien & Georgien, man har också kunnat ta det hyfsat lugnt så energin lär finnas kvar.

Nederländerna saknar såklart Smits ordentligt, med honom hade man kunnat hota på riktigt men Steins, Baijens och ett par till spelar ändå på högsta nivå i främst Bundesliga. Versteijnen på högernio som ersätter Smits gör det bra i Lemgo. Sverige är ett klart bättre lag men Nederländerna har ett tillräckligt bra spel för att hänga med hyfsat. Sverige har också som vi sett en tendens att gå ner sig lite i ledning i många matcher.

Nederländerna +7.5 mål @ 1.80(4/5U)


Norge-Slovenien kl.20:30
Här gillar jag skrällen. Slovenien smyger med och den här sidan av lottningen är inte så stark, blir inte förvånad om det tillslut står mellan Sverige & Slovenien att nå en semifinal.

Färöarna har stört båda de här lagen och tog till och med poäng av Norge. Den här matchen är precis som Sveriges väldigt viktig eftersom poäng tas med till mellanrundan. Beroende på vad Färöarna gjort i sin match kan faktiskt Norge åka ut här.

Norge har åkt på en skada i Röd och det är en blytung skada. Reinkind finns bakom men Röd är en nivå upp både framåt och bakåt vilket blir jobbigt för Norge. Sagosen är väldigt ensam på niometer nu och det blir jobbigt både i den här matchen och sett över hela turneringen.

Slovenien saknar Janc sedan innan men där finns Marguc så inte lika kostsam som Röd. På niometer kan man snurra på flera duktiga i Dolenec, Cehte, Vlah, Bombac, Zarabec och Mackovsek. Det är både bredd & spets i den uppställningen så jag tror absolut man kan störa Norge.

Norge kanske ska vara knappa favoriter men den är nästan 50/50 i mina ögon och då gillar jag oddsen på Slovenien.

Slovenien +1.5 mål @ 2.00(3/5U)
Slovenien @ 3.35(1/5U)


Tidiga matcherna
Polen-Färöarna kl.18:00
Vilken turnering av Färöarna! Häftigt att se och dom har riktig klass i några få spelare och spelar handboll som passar dom perfekt, mycket 7 mot 6 och Skipagötu styr och ställer allt från mittnio. Färöarna jagar mellanrundan och jag tror det kan bli stora siffror här mot ett Polen som redan checkat ut och inte lär vara speciellt motiverade.

Färöarna behöver jaga mål och sedan hoppas på Slovenien senare ikväll. Färöarna dominerar även på läktaren där 10%(!) av befolkningen på Färöarna tagit sig till Tyskland för att stötta sitt lag, det är mäktigt och de kommer bära fram sitt lag till seger. Skipagötu har 14 mål & 17 assist på sina 2 matcher, ingen marknad på målskyttespel än men återkommer på planket beroende på vilken lina som sätts.

Färöarna -1.5 mål @ 1.76(4/5U)
Färöarna -4.5 mål @ 2.94(1/5U)


Bosnien-Georgien kl.18:00
Här tittar jag på skrällen. Inget av lagen har varit nära Sverige el Nederländerna. Båda lagen håller samma låga nivå och för mig är den här helt 50/50, kanske till och med att Georgien ska vara små favoriter pga motivationen. Är ganska övertygad om att Bosnien inte bryr sig nämnvärt medan Georgien som inte varit i dessa sammanhang är motiverade att vinna en match i EM vilket hade varit en stor framgång.

Georgien +1.5 mål @ 1.85(4/5U)
Georgien @ 3.00(2/5U)


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip