Semifinal handboll herrar

Kristianstad-Sävehof kl.19:00


Spela på matchen med 1500 kr gratisspel hos Betinia →

Att det är klasskillnad mellan lagen visade Sävehof senast. Vinst med 33-23 där man avgjorde matchen redan i första halvlek. Mittun gjorde lite som han ville, när han inte satte upp lagkamraterna i bra lägen gjorde han mål själv. Utöver det visade också Apelgren att han är en riktigt vass coach, han satte upp ett riktigt bra 5-1 försvar som tvingade Kristianstad till tekniska fel och dåliga beslut. Apelgren är en riktigt vass matchcoach och är bra på att förändra matchbilder.

Sävehof har en variation i spelet och en bredd i truppen som övriga lag saknar, det gör att man inte blir beroende av enskilda spelare (inte ens Mittun) vilket är en trygghet såklart. Bakåt har man också i mina ögon seriens bästa målvakt, där behöver Kristianstad få till en fullträff på sina egna målvakter för att kunna mäta sig.

Det som talar för Kristianstad är att man får tillbaks Helt Jepsen som missade förra matchen pga att han skulle bli pappa. Han är viktig för anfallsspelet men tycker inte han dominerat i år så frågan är om det räcker med honom tillbaks.

Kan Sävehof ställa om efter Europa?

Sävehof har också spelat en Europa-match sedan senast när man i tisdags förlorade mot Flensburg med 31-40. Så de avgörande frågan för mig blir om man mentalt & fysiskt kan ställa om till den här matchen och jag landar i att det bör man kunna göra. Man gick runt på hela laget i första matchen mot Kristianstad och matchen i tisdags var på hemmaplan så inga resdagar i kropparna så återhämtningen borde inte vara något problem.

Så trots en ”extra” match i benen tror jag bara att man är bäst även ikväll.

Sävehof @ 2.02(3/5U)


Trevlig fredag!
This is the stats tab
This is the post tip