Speltips: Över 2.5 mål till 1.87 hos Pinnacle

_____________

Det blev en bra start på säsongen för Värnamo som lyckades få med sig en stark poäng ifrån Borås som såg helt kört ut efter första halvtimmen. Medan gästande GAIS fick sämsta tänkbara start på säsongen när man nonchalant klev in mot BP och inte alls hade fokuset i straffområdena. Kanske var det uppvaknandet som behövdes för GAIS för att veta vad som krävs under hela säsongen…?

Värnamo
Senaste match: Elfsborg - Värnamo 2-2
xG: 1.69 - 0.43
Skott/skott på mål: 16/7 - 9/3
Possession(%): 46 - 54
Hörnor: 7 - 2

Ett sovande Värnamo var inte beredda på Elfsborgs anstormning i första halvleken. Det var ett Elfsborg med full fart som fyllde på längs med kanterna och där Värnamo inte alls hittade rätt i defensiven i sin formation. Fick dock in ett viktigt reduceringsmål strax före halvtidsvisslan och andra halvleken var jämnare där Zeljkovic kunde få in kvitteringen som sedermera skulle bli slutresultatet.


GAIS
Senaste match: GAIS - BP 0-4
xG: 1.59 - 2.01
Skott/skott på mål: 13/2 - 20/6
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 5 - 6

GAIS var inte alls beredda på vad som väntade i Allsvenska premiären, kanske hade det varit mer passande med ett namnkunnigare bortalag. BP är luriga i år och GAIS var inte alls beredda på BP:s anstormning och var betydligt hetare i straffområdena med löpningar in och bra lägen. Vi alla vet dock att det finns en härlig höjd i GAIS men Allsvenskan är något annorlunda i tempo.

Matchflytt till Borås Arena pågrund av ospelbar plan

Efter Värnamos missnöje kring kvaliteten på planen och kommunens agerande stod det tillslut klart att planen inte heller hinner bli spelbar till hemmapremiären i Allsvenskan. Således har hemmafördelen mot nykomlingen mer jämnats ut och oddset på GAIS har sänkts. GAIS har spelat en hel del på konstgräs under försäsongen och har gjort det bra medan Värnamo nu återigen för spela på Borås Arena en vecka efter bortapremiären mot Elfsborg. Väntar mig ännu en offensiv matchbild där visserligen GAIS är något mer respektfulla efter premiären medan Värnamo återigen kommer köra för fulla muggar. Det kommer att bli svängigt och det är ändå en tydligt offensiv formation från båda lagen som även har innermittfältare med sina styrkor i offensiven. Hoppas få se en ny hawaii-match från båda håll och känslan är att GAIS denna gång är mer påkopplade i straffområdena och gör mål på sina chanser. Här ska det jobbas in mål i matchen!


Speltips: Över 2.5 mål till 1.87 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip