Speltips: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.96 hos Pinnacle

_______

Det mesta handlar om för hemmalaget att ge det en sista chans att försöka rädda denna säsong. Det kändes som laget fick välbehövlig energi efter den otroliga insatsen mot Halmstad där det faktiskt vann med fem noll. Efter det kom dock smällen mot Mjölby och senast var det ett tufft Häcken som ställer till det. Givetvis är det nu en lång uppförsbacke att försöka rada upp segrar och det känns kanske lite som luften har gått ur. På besök kommer imponerande Värnamo som visserligen poängmässigt ligger lite i skiten men där prestationerna varit riktigt bra. Däremot kom smällen senast mot Degerfors där man var tämligen överlägsna men effektiviteten var bedrövlig och Degerfors kunde göra 1-0 i 94:e på slarv i backlinjen. Nu är det lite av en måstematch för båda lagen som egentligen skulle behöva tre poäng...

Varberg
Senaste match: Häcken - Varberg
xG: 2.4 - 1.49
Skott / skott på mål: 15/6 - 15/4
Hörnor: 9 - 5
På förhand en väldigt tuff match som Varberg egentligen inte ska ha en chans i. Häcken är på en annan nivå just nu och det är bara med den absoluta maxprestationen och flyt att kunna ta någon poäng ifrån laget på Bravida Arena när de behöver en seger. Spelmässigt gör Varberg en bra match och lyckas ändå skaka om Häcken lite grann, det är faktiskt bara ett måls marginal genom hela matchen innan Häcken kunde punktera matchen. Med lite flyt kanske det kunde blivit lite spänning av det hela.

Värnamo
Senaste match: Värnamo - Degerfors 0-1
xG: 1.81 - 0.46
Skott/Skott på mål: 19/5 - 10/3
Hörnor: 8 - 4
En märklig match var det för Värnamo. Spelmässigt dominerade de mot Degerfors och det kändes som bara en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Men när det dröjer så länge och Degerfors ser sin chans så kan ett slumpartat mål sätta tonen för hela matchen. Nu måste effektiviteten bli bättre hos Värnamo och en skadad Engvall är svår att ersätta. Visserligen har Zeljkovic mycket spännande kvaliteter och kommer ofta till avslut, men hans effektivitet behöver bli bättre.

Skador/avstängningar:
Värnamo: Simon Thern missade föregående match. Emin Grozdanovic klev av skadad senast. Gustav Engvall är sedan tidigare på skadelistan.

Varberg: Maxime Sainte avstängd. Robin Tranberg avstängd. Eliton Júnior lämnade klubben under föregående veckan för finska Kups.

Mycket står på spel i en väldigt jämn match på förhand

På förhand sneglade jag mycket mot Värnamosidan med tanke på hur laget oftare varit jämnare i sina prestationer. Det är dock en tuff bortamatch och Varberg får man aldrig räkna bort. Tror denna match kan bli rätt så nedstängd mellan två lag som haft problem med målskyttet under hela säsongen, men där Värnamo blivit rejält försvagade utan Engvall som verkligen började komma igång innan han ådrog sig sin skada. Varberg har visserligen spetsat till offensiven med två anfallsvärvningar, som man får ge lite tid innan utvärdering. Gillar underspelet här men är lite rädd för att det kan öppna upp sig i andra halvlek om exempelvis ett desperat Varberg hamnar i underläge.

Speltips: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.96 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip