Speltips: Över 2.5 mål till 1.79 hos Svenska Spel

______

Toppmöte i Superettan mellan de två lagen som blev rätt så sågade och nederlagstippade inför säsongen. Det har minst sagt varit en rejäl överraskning att se Utsikten gå som tåget genom att plocka in flertalet spelare gratis som andra klubbar släppt på västkusten. Inför sommaruppehållet så hade man sex raka segrar och bara en förlust under hela vårsäsongen. Nu senast åkte laget på andra förlusten mot ett starkt Västerås SK, men det ser fortfarande väldigt bra ut i tabellen och det gäller bara att ha fötterna på jorden så ska det nog sluta bra ändå. För J-Södra har säsongen varit mycket upp och ner som vanligt, men däremot har laget till skillnad från tidigare varit mycket mer svårslagna och tagit poäng i alla matcher förutom två. Tränaren Andrés Garciá har gjort Södra betydligt mer modiga i speluppbyggnaden och även sett till farten i anfallsspelet, mycket chanser skapas och hela laget ligger högt i offensiven vilket delvis gjort att man också släppt in en del mål.


Utsikten
Senaste match:
Västerås - Utsikten 1-0
xG: 1.74 - 1.1
Skott/Skott på mål
14/8 - 10/3
En jämn första halvlek med en del målchanser åt vardera håll. VSK skulle dock ta ledningen i andra halvlek genom ett fantastiskt kombinationsspel där Utsikten bara kunde titta på. Därefter var det frustrerat och flertalet situationer som renderade i frisparkar och gula kort. Det var frustrerat på planen och i den 67:e minuten så drog Westermark på sig ett rött kort och matchen kunde spelas av till VSK:s favör.


J-Södra
Senaste match:
J-Södra - Sundsvall 1-0
xG: 1.45 - 0.43
Skott/Skott på mål
11/6 - 3/1
Full fart från start där Jönköpings Södra verkligen var på hugget. Det kändes som GIF Sundsvall knappt nådde J-Södras straffområde i den första halvleken och det var bara en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Det kom direkt i den andra halvleken och därefter var det mer kontroll utav hemmalaget men där de också var närmare att göra 2-0. Sundsvall fick en bra kvitteringschans i slutet men kom inte mycket närmare än så. En fin insats överlag av hemmalaget.

Underhållande match att vänta när Utsikten har fyra avstängda spelare

Det känns som allt är frid och fröjd i Utsikten och man ska vanligtvis ha goda möjligheter att slå Jönköpings Södra på konstgräset. Vid första anblick känns det då givetvis generöst med nästan 2,10 i odds. Men tittar man på spelarna som är avstängda i denna match: Erik Westermark (12 start), Alexander Faltsetas (13 start), Fredrik Martinsson (9 start) och Albin Skoglund (13 start). Så får man gå ner på spelare 12,13,14,15 och där är inte Utsikten alls lika starkt. Det är fåtalet matchminuter på bänkspelarna i år och matchformen lär inte vara helt hundra. Däremot har laget fått in Yoann Fellrath från Skövde AIK som iallafall skapar en bättre bredd. Med många mittfältsspelare och ankare borta så tror jag det kommer bli ännu mer öppna spjäll mot J-Södra som ofta skapar sådana matchbilder där de går fort till anfall. Tycker det finns goda möjligheter för mycket målchanser här och offensiv kaliber finns fortfarande kvar på planen hos båda lagen.

Speltips: Över 2.5 mål till 1.79 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip