Milan gästar Udinese på lördagskvällen.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Milan inte vinner. Lucky Sports .

Jättejobbig midweek för Milan, som tappade 1-0 till 1-2 hemma mot ett reservbetonat Liverpool. Åkte därmed ur CL och klarade inte heller en EL-plats. Kanske bra för titelchanserna att de inte behöver spela i Europa, men det måste vara en tung mental smäll för laget att hantera. Prestationen var inte bra och bland annat Maignan behöver nog se sig i spegeln efter ett par billiga returer. Jag trodde de skulle hantera den matchen bättre, men de var verkligen numret för litet över 90 minuter.

Dras ju med en del jobbiga skador, vilket gör att de får matcha de tillgängliga spelarna rätt hårt. Zlatan, som för övrigt såg rätt svag ut mot Liverpool, fick exempelvis 90 i veckan. Orkar han ladda om till den här fajten?

Udinese har bara en seger senaste 13 ligamatcherna. Ingen seger på fyra. Knappast någon superform alltså, men har haft lite motstuds. Sett till den underliggande statistiken så har de förtjänat fler poäng än de fått med sig hittills. Varit svårslagna (bara sex förluster) men inte fått med sig segrar. Förlusterna har också kommit mot Roma, Napoli och Inter - lag de ska ha det svårt mot. På plussidan kan vi räkna in en poäng hemma mot Juventus, vilket visar att de kan ta poäng mot de bästa lagen. Inte så många plumpar egentligen, men den svaga formen fick klubben att tappa tålamodet med Luca Gotti, som fick gå i veckan. Förhoppningsvis ger förändringen viss kortsiktig effekt på laget.

Udinese spelade i måndags, så de har inte så mycket extravila jämfört med Milan. Men hemmaplansfördelen mot ett skadedrabbat Milan gör att jag tror de har hygglig poängchans. Har varit inne tidigare på att Milan sprungit lite väl bra i ligaspelet under en tid, haft lite medstuds. Sånt brukar ju jämna ut sig. Jag tycker de är något hack bakom de allra bästa lagen i ligan, typ Inter. Jag tror inte de bara åker och vinner här i en tuff bortamatch. Därför känns det givet att backa upp hemmalaget här, över dubbelt på 1x känns högt.

Kryss?

Bästa dragen inför helgens Stryktipset




This is the stats tab
This is the post tip