Efter El Clasico förlusten mot ärkerivalen kommer stormakten FC Barcelona vilja hitta tillbaka till segerspåret när de ställs mot Real Sociedad på Anoeta, i den spanska La Liga. Ingen enkel uppgift dock eftersom värdarna är tabellfemman. Mitt speltips landar ändå på att de regerande ligamästarna går segrandes ur duellen.

Tränaren Imanol Alguacil och hans Real Sociedad var i farten i veckan när de spelade Copa del Rey. Det blev en seger över Bunol, där Carlos Fernandez gjorde matchens enda mål. Det var en stor rotation i truppen, som väntat, som också håller till i Champions League - i en grupp bestående av Inter, Red Bull Salzburg och Benfica. Att slåss på många fronter är något Real Sociedad är vana vid. En solid start på säsongen i Spanien har lett till 19 poäng efter 11 omgångar. Lite anmärkningsvärt är att laget inte försvarar sig lika stabilt som tidigare.

Även Barcelona spelar i den finaste turneringen av alla, där det har gått riktigt bra. Mindre bra har det däremot gått med titelförsvaret. Förutom Real Madrid ligger även Girona och Atletico Madrid före i tabellen. Ilkay Gundogan gav Barca ledningen sist mot Real Madrid, men två mål av superstjärnan Jude Bellingham pajade allting. Xavi och hans gäng har inte råd med fler poängtapp, om man ska vara med i toppen och kriga om ligaguldet.

Schysst odds på Barca!

Även om Real Sociedad har gjort en solid start är det alltid något alldeles särskilt att ställas mot Barcelona. Då ligamästarna är i stort behov av poäng och vinnaroddset ligger en bit över dubbla pengar kan jag inte motstå frestelsen att lira på en snabb come-back.

Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Barcelona tar samtliga tre poäng mot Real Sociedad.

Speltips Real Sociedad - Barcelona:
2. Odds 2.30 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip