Speltips: Real Betis dnb (insatsen åter vid kryss) @ 3,25 - bet365 -

Betis gör en fin säsong och ligger på 7e plats efter 20 omgångar. En pinne från Europaplats som nog får vara inhemska målet nu, då man åkte ur Copa del Rey mot Alaves i början av året. Har så klart även 16-dels finalen i Europa Conference League mot Dinamo Zagreb att se fram mot i mitten av Februari. Haft bra form under vintern men kryssat lite för ofta. Fyra av fem matcher under julmånaden slutade med enpoängare. Därför så klart skönt att det senast blev vinst hemma mot nästjumbon Granada. Isco matchvinnare och Real Madrid-ikonen fortsätter att imponera i Betis. Var bäst på planen i matchen innan då man föll med 1-2 mot Celta (Williot Swedberg avgjorde i 90+6) och har genomgående varit en av lagets bästa under säsongen. Gamle Sokratis Papastathopoulos har startat de två senast i backlinjen men frågan är om 35 åringen har snabbheten att hänga med i Barcas tempo här. Rutin finns det dock gott om i greken, så han får väl outsmarta Barcas offensiv.

Truppläget i Betis inte optimalt då man saknar skadade Hector Bellerin, Aitor Ruibal och Ayoze Perez. Även skadekänningar på Juan Miranda, Marc Bartra, Guido Rodriguez, William Carvalho och målis Claudio Bravo. Som om det inte vore nog så är Youssouf Sabaly, Chadi Riad och Abde Ezzalzouli på Africa Cup of Nations.

Så vi förväntar oss samma elva från tränare Manuel Pellegrini som senast, då valmöjligheterna är få. Har dock fått vila i över en vecka så inga tunga ben.

Xavi pressad på Barcabönken

Barcelona på fjärdeplats i La Liga, åtta poäng från serieledande Girona. Att man var i final i Supercupen, vidare i Champions League och Copa del Rey verkar inte spela någon roll, det är ändå dem så ifrågasätter om Xavi är rätt man att leda laget. Det ryktades till och med om att han skulle fått kicken om man torskat cupmatchen mot Unionstats. Så även den här matchen borta mot Betis känns viktig för Xavis framtid på Barcabänken. Ex-Real tränaren Jose Mourinho är ju ledig nu efter fått foten från Roma och med den herren vet man aldrig.

Inaki Pena fortsätter att vakta målet då Marc-Andre ter Stegen är skadad. Backtrion Inigo Martinez, Joao Cancelo och Marcos Alonso ser inte heller ut att kunna medverka och framåt är det Gavi och Raphinha som saknas. Så inte heller Barcelona har de bästa förutsättningarna inför denna match.

Robert Lewandowski gör fortfarande mål men bakom honom lite tunt då varken Joao Felix, Ferran Torres eller Ilkay Gundogan levererar på fast basis. Ynglingen Lamine Yamal får lite speltid men grabben är bara 16 så kan inte förväntas sig mer än det han gör på planen.

5-0 till Barcelona senast lagen möttes i ligan men det har vi svårt att se komma här. För det första så spelar Betis hemma. För det andra så bör Barca vara mer slitna då de spelat två matcher senare än Betis. Har väl lite bättre form, men som sagt Betis är obesegrade på hemmaplan (6-4-0) och har totalt bara åkt på tre nederlag under hela säsongen. Barca har 4-5-0 på bortagräs. Vi sticker ut hakan och tror på hemmalaget i denna drabbning. Huvudspelet blir Betisvinst med insatsen åter om det slutar oavgjort. Isco att få iväg ett skott på mål kan vara ett kul extraspel och finns till lite över dubbla degen på de bolag som erbjuder skottspel.

Spelet sitter om Real Betis vinner matchen, insatsen tillbaka vid oavgjort och insatsen förlorad om Barcelona vinner matchen.
This is the stats tab
This is the post tip