Napoli:

Det har stormat kring Napoli den senaste veckan, i och med klubbens förehavanden på TikTok gentemot storstjärnan Victor Osimhen. Trots det lyckades nigerianen bibehålla fokus och bidra med ett mål när Napoli tog en tung 4-0-seger borta mot uppstickaren Lecce. Det var Napolis andra raka seger, efter att man tidigare även besegrat Udinese på hemmaplan med 4-1 och offensivduon Osimhen och Kvicha Kvaratskhelia börjar så sakteliga komma i gång nu.

Napoli inledde säsongen lite trögt under nye tränaren Rudi Garcia, som bär det otacksamma uppdraget att ersätta Luciano Spalletti efter fjolårssäsongens scudetto. Napoli har ändå lyckats klättra upp till en tredjeplats i Serie A med resultatraden 4-2-1, där nederlaget något överraskande kom hemma mot Lazio.

Napoli inledde Champions League-gruppspelet med en seger borta mot Braga, även om det satt långt inne efter att Bruma kvitterat sent för hemmalaget – innan ett självmål från Sikou Niakaté säkrade tre poäng hem till Neapel. Nu väntar en tuff match mellan gruppens två förmodade topplag på San Paolo. Napoli-offensiven, som var så skarp i fjol, har börjat få upp ångan med 16 gjorda mål på 6 ligamatcher. Samtidigt finns det rejäla frågetecken för den defensiva styrkan hos Napoli, som i somras tappade viktige Kim Min-jae till Bayern München och Rudi García har inte riktigt hittat rätt duo i mittlåset, men där Natan och Leo Östigård startat de två senaste matcherna, med Amir Rrahmani och Juan Jesus på skadelistan.

Real Madrid:

Återtog förstaplatsen i La Liga från överraskningen Girona genom en 3-0-seger mot Míchels lag borta i Katalonien. Real Madrid står därmed på resultatraden 7-0-1 så här långt i La Liga, där det svidande nederlaget kom i El Derbi Madrileño mot stadsrivalen Atlético Madrid.

Även Real fick slita för tre poäng i öppningsmatchen i Champions League där det krävdes ett sent mål från Jude Bellingham (har vi hört den förut?) i den 94:e matchminuten, när det engelska mittfältsfenomenet gjorde matchens enda mål mot Union Berlin. Mot Girona senast var dock Vinícius Jr tillbaka i startelvan efter att ha hoppat in i 2-0-segern mot Las Palmas i veckomatchen, och brassen spetsar förstås till Real-offensiven rejält. Joselu har också börjat komma i gång med mål två matcher i rad, och är värdefull som alternativ där han erbjuder helt andra egenskaper än lagkamraterna i anfallsrollen.

Det ska bli intressant att se hur Carlo Ancelotti resonerar här; om han kastar in Joselu eller väljer att använda Bellingham i en falsk nia-roll mellan Rodrygo och Vinicius, vilket fungerade så bra under säsongsinledningen. Ancelotti har också lite huvudbry över de defensiva leden där David Alaba adderats till skadelistan som redan innehåller Éder Militão, Thibaut Courtois och Arda Güler. Det lär innebära ett mittbackspar med Antonio Rüdiger och Nacho, men frågan är om Eduardo Camavinga får fortsätta till vänster, likt mot Girona, eller om Fran García kommer in och Camavinga tar klivet upp på mittfältet. Oavsett så finns det lite frågetecken över Reals defensiv.

Svårbedömt och öppet möte

Det här är en viktig match att inte förlora för båda lagen, som bär favoritskapet att gå vidare från gruppen som även innehåller Braga och Union Berlin. Jag tycker inget av lagens försvarsspel imponerat särskilt mycket i säsongsinledningen, samtidigt som spelare som Vinicius, Rodrygo, Bellingham, Osimhen, Kvaratskhelia med flera borde garantera mål – särskilt mot försvar som inte varit helt vattentäta. Över 2.5 mål finns till 1,71 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip