Speltips: Under 2.5 mål till 1.81 hos Expekt

_____________________________

En drömpremiär och en mardrömspremiär. Ja, det skiljer sig verkligen åt mellan Mjällby AIF och IFK Norrköpings premiärer. Mjällby lyckades dra längsta strået på Bravida Arena i en tuff drabbning mot BK Häcken medan Malmö FF fullständigt krossade IFK Norrköping i alla fall sett till antalet mål…
Nu är det nya tag som gäller där hemmalaget ska försöka fortsätta på den inslagna vägen och lagets mål för säsongen, som bland annat är att spela ett offensivare spel med fler avslut och även etablera mer på motståndarnas planhalva. Intressant att ett sådant lag som Mjällby har en sådan approach utåt sett och jag gillar verkligen det. För gästernas del krävs det mer tid för Andreas Alm att få till helheten och där deras premiär blev förstörd av klumpiga ageranden mot en för stark offensiv.


Mjällby
Senaste match: Häcken - Mjällby 0-1
xG: 0.72 - 1.22
Skott/skott på mål: 15/6 - 10/4
Possession(%): 65 - 35
Hörnor: 11 - 4
En match som Mjällby stänger ner Häcken helt och Häcken skapar i princip ingenting i första halvlek. Kanske inte den roligaste halvleken man sett men Mjällby krigar och gör det svårt för Häcken som känns bara mer och mer frustrerande. I andra halvlek när Häcken sedan trycker fram mer och mer så lyckas Mjällby hitta sin öppning och det tog inte lång tid alls innan chanserna började komma för den fantastiske Jagne som imponerat i omställningsspelet.

IFK Norrköping
Senaste match: Norrköping - Malmö FF 1-5
xG: 1.08 - 3.38
Skott/skott på mål: 12/2 - 19/5
Possession(%): 52 - 48
Hörnor: 6 - 9
Bara ta å glömma denna premiär va? Peking började taggat och fick ändå sina ytor men Malmö FF låg samlat och kunde ställa om snabbt på hemmalaget. Inte helt den matchbilden man ville åt utan MFF var bäst taktiskt här och chockade Peking gång på gång. Sedan har man kvaliteten i offensiven för att förvalta chanserna som dyker upp.

Igenstängt på Strandvallen?

Mjällbys försvarsspel över hela planen har varit stabilt under lång tid och trots att man nu ska gå mer framåt så formerar man sig väldigt samlat så fort laget blir av med bollen. Det är fortfarande en hel del riskminimering och spelet kommer se liknande ut med samma spelartyper som det oftast är på de offensiva positionerna i Mjällby AIF. Det blir lite lätt samma spel med exempelvis Bergström på topp som tar god tid på sig och nu vill man hellre åt en etablering. Sedan när Jagne kommer in så blixtrar det till mycket mer och detta görs bäst i slutet av matcherna när motståndet är tröttkört efter allt slit mot targetspelarna. För gästande Pekings del så måste man nu fokusera på defensiven efter att ha släppt in fem mål i en hemmapremiär. Nu kommer laget vara mer samlade i defensiven samtidigt som man fortsätter ha sin offensiva kvalitet i Prica/Nyman. Svårt att se något annat än en försiktigare matchbild här på Strandvallen med ett svårspelat underlag och två lag som gärna ligger samlade i defensiven med alla spelare på rätt sida.

Speltips: Under 2.5 mål till 1.81 hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip