Speltips: Båda lagen gör mål i matchen @ 2,00 - Expekt -

Serie A på tapeten när Milan gästas av Genoa under söndagskvällen.

Efter att Milan föll med 1-2 i derbyt mot Inter står det klart att det inte blir någon Scudetto för Il Diavolo. Andraplatsen bör man dock kunna hålla från jagande Juventus efter 0-0 mot zebrorna senast. Kvarvarande program för Milan är hemmamatcher mot Genoa, Cagliari och Salernitana samt en bortaresa till Torino. Både Cagliari och Salernitana är usla bortalag så där räknar vi kallt med sex poäng och då räcker det att kryssa i de övriga två.

Efter att allt gått Milans väg under Marsmånad med fyra vinster i ligan och dubbla viktorior mot Slavia Prag i Europa League så var April inte lika framgångsrik. Inledde förvisso med storkross mot Lecce men sedan tog skämten slut. Dubbla torskar mot Roma i Europa League, innebar tack och adjö från europaspelet denna säsong. I inhemska ligan 3-3 mot Sassuolo, 1-2 mot Inter och senast 0-0 mot Juventus är väl inga tvärdåliga resultat, men två poäng på tre matcher är ändå sju förlorade poäng.

Många lag i Serie A som är hemmastarka så trots att Milan har 11-2-3 på sexton matcher är man inte bäst i klassen.

När det gäller truppläget så har man skador på både förstekeeper Mike Maignan och back-up målis Antonio Mirante så det blir Marco Sportiello som vaktar buren för andra matchen i rad. Gjorde en stark insats mot Juve så det blev lite revansch för de tre insläppta mot Atalanta.

På backsidan så får man åter Fikayo Tomori och Theo Hernandez som var avstängda senast. Davide Calabria och Yunus Musah är de som denna gång står över pga avstängningar. Pierre Kalulu och Simon Kjaer dras med skador och även om de snart är fit så ser det inte ut att bli spel här. Längre upp i banan är det Tommaso Pobega & Ruben Loftus-Cheek som känner av skador och det samma gäller anfallaren Luka Jovic.

Kan ändå mönstra en fin elva med offensiva krafter som Christian Pulisic, Samuel Chukwueze, Olivier Giroud och Rafael Leao som kan bli hur bra som helst. Även om Pulisic och Giroud gjort lite fler mål än Leao så känns portugisen hetare och att han ska göra mål i matchen blir ett av två fina TV-spel i matchen @ 2,75 - bet365 -

Två heta anfallare fixar spelet till dubbla degen!

Genoa på tolfte plats ska bara spela av de fyra sista matcherna. Har ingen chans på Europaspel och kommer inte heller att åka ur. Så frågan är bara om det finns någon motivation att klättra ett par positioner i tabellen och hamna på den övre halvan. Har rätt tuffa matcher kvar då Milan väntar här, sedan hemmamatch mot Sassuolo, borta mot Roma för att till sist avsluta hemma mot Bologna. Både Roma och Bologna fightas mot Atalanta om Champions League plats så där får Il Grifone inget gratis.

Kommer närmast från 3-0 hemma mot Cagliari och innan dess 0-1 mot Lazio och 1-1 mot Fiorentina och det speglar väl situationen som laget befinner sig i när kontraktet är klart och Europadrömmen borta.

Mattia Bani, Alan Matturro och Junior Messias kommer ej medverka pga skador och det ser även mörkt ut för ukrainske playmakern Ruslan Malinovskyi som varit borta de fyra senaste matcherna med lårskada.

Den man sätter hoppet till framåt är islänningen Albert Gudmundsson som skippade Skandinavien och drog direkt från Island till Nederländerna och spelade för Heerenveen, PSV och AZ innan han landande i Genoa för en struntsumma. Efter 14 mål under säsongen är han på tredjeplats i skytteligan och det lag som nu vill köpa loss honom får nog hosta upp runt 20-30 miljoner euro. Om vi räknar in Islands landskamper så har KR-produkten gjort åtta mål på de sju senaste matcherna! Mateo Retegui ser ut att ackompanjera islänningen och därmed hålla Caleb Ekuban kvar på bänken. Vitinha som är åter efter skada förväntas också ta plats på bänken.

Matchens andra extraspel blir att Gudmundsson behåller målformen och prickar in sitt femtonde mål för säsongen @ 4,75 - bet365 -

Huvudspelet blir dock att båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip