Hyperintressant tränarmöte i klubblags-VM!

Pep Guardiola tar sig an sin brasilianska motsvarighet Fernando Diniz.
Vem är den sistnämnda? Häng med!

Fernando Diniz karriär har varit en krokig sådan. Jag "träffade på" honom för första gången när jag följde dem regionala mästerskapen i Brasilien för drygt 10 år sedan. Då höll han till i Audax Osasco som stack ut rejält med sin spelstil. Lagets modiga possessionspel tog dem hela vägen till silvret i Copa Paulista, vilket var över förväntan.

Under ett par år hoppade han mellan Audax Osasco och diverse lag som var intresserade av hans tjänster. I och med att Audax många gånger varit utanför själva seriesystemet (Serie A-D) så var deras säsonger begränsade till regionsmästerskapen och det är därför som han hade möjlighet till att göra korta inhopp hos andra klubbar. Återkommande var då målvakten Felipe Alves som hängde efter honom vart han än gick. Ett tecken på vilken vikt han lägger på att ha en duktig spelande målvakt. Ett intressant tillägg är att Felipe Alves gick från att vara en helt obskyr målis till att ha gjort flera säsonger i Serie A. Han huserar numera hos mäktiga Sao Paulo.

Fernando Diniz första stora steg kom när han fick chansen att ta över Athletico Paranense 2018. Klubben hade dock inte tålamodet det krävdes utan gav honom kicken bara 6 månader senare. Detta är en sak jag vill lyfta fram lite längre fram. Efter Athletico PR stannade han kvar i högstadivisionen och har haft Fluminense, Sao Paulo, Santos, Vasco da Gama som arbetsgivare sedan dess.

Idag är han tillbaka i Fluminense vart han har skördast störst framgångar hittills.
Diniz är dessutom tillfällig coach för det brasilianska landslaget. En imponerande resa minst sagt!

Fernando Diniz har stött på en del kritik den senaste tiden pga resultaten med det brasilianska landslaget. Obefogat? Inte alls! Men! Det är nu jag vill lyfta fram det jag nämnde lite hastigt senast.

Fernando Diniz allra bästa resultat har kommit hos klubbar som haft tålamod och gett honom tid nog för att laget ska spela efter hans premisser. Han är ingen quick fix utan snarare en tränare som försöker förändra sina lags spel till en extrem extent. Valet av honom som landslagstränare är spännande, men inte helt logiskt då han inte har den tiden med spelarna som han är van vid. Vidare så har han aldrig coachat riktigt stora stjärnor och det är kanske en mix av dem två sakerna som gjort att han inte lyckats bättre.

Manchester City, bäst på sin grej

Ja det var det om Fernando Diniz. Pep Guardiola? Behöver väl ingen närmare presentation!
Manchester City? Inte de heller!

Imorgon kommer vi att se en match mellan två lag som vill ha ett stort bollinnehav. Fluminenses 65-35% vid seger mot Al Ahly ett tydligt exempel på hur laget spelar.

Fluminense kvalade som Copa Libertadores-mästare. Jag har svårt att proklamera dem som bäst i Sydamerika, men i Copa Libertadores är det sällan det laget som är bäst som vinner. Ungefär som Copa America där favoriter kan ryka tidigt.

Brassarna är dock givetvis ett bra lag med kontinentens mått mätt, men de ska inte räcka till mot Manchester City.

Faktum är att jag tror att deras spelstil kommer att vara i vägen för dem, för man slår helt enkelt inte Pep Guardiola på possessionspel! Fluminense kommer ha oerhört svårt att spela sitt spel och jag ser dem inte ha någon sorts plan b. Spelare som sett sina bästa dar, som exempelvis Marcelo och Felipe Melo (numera back), ska inte ha någon chans egentligen att matcha yngre och bättre förmågor.

Manchester City vinner detta komfortabelt. -1.5 lina funkar men jag personligen väljer -1.25 till 1.70 hos Unibet . Det spelet får sig 1.5 units.

Vidare så har jag hittat lite statistikspel som jag gillar. Att spela ett överspel när det kommer till passningar på en Fluminense-spelare känns helt galet, men jag är övertygad om att Fluminense kommer att försöka spela sitt spel trots allt. Viktigast i det avseendet är Fluminenses Andre. Andre spelar centralt på mittfältet och ligger allt som oftast på över 100 slagna passningar. Mot Al Ahly slog han 113 passningar, varav 105 gick till rätt adress.

Imorgon är det dock en annorlunda matchbild att vänta och därför en ö/u lina på 47.5 passningar. Låter väl logiskt då det kommer att vara mer packat centralt än vanligt med motståndare som står högt upp i plan. Men likväl är det övern vi ska in på här. Detta då Andre (Neto Andre Trindade) droppar låååångt ner för att delta i uppspelningsfasen när motståndarna pressar högt. Så även när dem flesta spelarna droppar avsevärt i antalet slagna passningar så ligger han oftast högt över alla andra.

Neto Andre Trindade över 47.5 passningar spelas till 1.83 hos bet365 . 1 unit

Ytterligare statistikspel: Marcelo över 0.5 regelbrott + Marcilio Nino (back) över 0.5 regelbrott @ 2.25. Spelas med 0.5u hos bet365

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip