Speltips: Asian under 3 mål till 1.73 hos Coolbet


NYHET! Megabonus från Campobet →

____________________

Klassisk match under söndagen där två obesegrade lag drabbar samman. Malmö FF har fem segrar på de inledande fem matcherna medan gästande AIK har tre vinster och två oavgjorda matcher. Känns som en väldigt rolig drabbning på förhand där det återigen lär bli hetlevrat för båda lagen. Det väntas också en cupfinal för Malmö FF i veckan som kommer men först ska sviten förlängas innan det blir fokus på det.


AIK
Senaste match: AIK - Värnamo 2-0
xG: 2.09 - 0.91 (ws)
Skott/skott på mål: 12/4 - 11/3
Possession(%): 44 - 56
Hörnor: 8 - 6
Det var ett mer mättat AIK som kom ut till matchen bara dagar efter derbyt. Flera förändringar valde Henning Berg att göra där ett par yngre förmågor fick chansen men på det stora hela tog de inte den. Däremot visade AIK ändå stabilitet och effektivitet och kunde vinna med 2-0. Intressant att omställningarna fortsätter att såra motståndarna och det känns som AIK har hittat en edge där.


Malmö FF
Senaste match: Djurgården - Malmö FF 0-1
xG: 0.15 - 2.00
Skott/skott på mål: 7/0 - 11/4
Possession(%): 45 - 55
Hörnor: 5 - 6
Om Värnamo-matchen var kall offensiv var denna betydligt värre. Matchen kantades mest av hetlevrerade dueller och hårda smällar, visserligen underhållande ur ett visst perspektiv men känslan var att Malmö FF kunde nöja sig med en poäng medan Djurgården hade ett stukat självförtroende efter derbyt. Det hela skulle dock avgöras återigen i slutminuterna där Malmö FF trycker dit 1-0 strax före slutvisslan mot ett decimerat Djurgården som försökte stå emot. Ska sägas att MFF också vilade/roterade ett par viktiga spelare.

17 augusti 1996

Datumet då AIK senast vann mot Malmö FF på bortaplan. Vissa lag har man ständigt svårt emot och Malmö FF har inte bara ett spelmässigt övertag utan känns alltid mentalt oövervinnliga. I år är laget dessutom ännu starkare och detta blir givetvis en otroligt svår match för AIK att överhuvudtaget ta poäng i. Som tur är börjar försvarsspelet sitta mer och mer, vilket kommer att behövas här. Mål ska det dock mycket till med Malmös höga försvarslinje som dessutom innefattar mycket fysik där jag tror Pittas/Faraj/Modesto jämnas ut på det sättet. Både Malmö FF och AIK har kunnat vila ett par spelare i veckans möte och ändå få med sig resultat, vilket är en styrka i sig. Malmö FF kommer nog försöka spela av även denna match då cupfinalen är av yttersta vikt för Skånelaget. I denna match håller Sveriges bästa försvar återigen tätt och underspelet känns bra, för en seger för AIK blir det inte denna gång heller…

Speltips: Asian under 3 mål till 1.73 hos Coolbet
This is the stats tab
This is the post tip