Derby del Turia!

Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Ciudad de Valencia där Levante tar emot Valencia. Marknaden anser att mötet är vidöppet. Svårt att hålla med eftersom Levante är jumbon utan någon seger efter 17 omgångar. Valencia är formstarka och obesegrade i de sex senaste omgångar. Med två raka segrar i ryggen är en tredje raka i ligaspelet på ingång.

Ett derbymöte är alltid något extra. Dock är Levantes form så usel att de inte har tagit en seger sedan 10 april 2021 mot Eibar, som slutade sist förra säsongen. Sedan 1 december har B-lagets tränare Alessio Lisci fått leda A-laget. I debuten blev det mållöst mot Osasuna och därefter en 3 - 4 förlust mot Espanyol, där försvaret var sårbart. Levante har släppt in 32 mål - flest av alla.

Desto bättre har det gått för Jose Bordalas som har tagit Valecia från en ekonomisk kris till en sjunde plats i tabellen. Det är fem poäng upp till nykomlingen Rayo Vallecano - som är fyran i tabellen. Formen är fin med två raka 2 - 1 segrar över Celta Vigo och Elche. Carlos Soler och Hugo Duro är i högform med 5 mål vardera. Gonçalo Guedes är poängbäst med 4 mål och 3 assister.

I Levante är både Francisco Son och Mickael Malsa avstängda. Nemanja Radoja har testats positivt för Corona medan Shkodran Mustafi är skadad. I Valencia är lagkaptenen Jose Gaya tillbaka efter avstängning medan Daniel Wass och Maxi Gomez har dragit på sig fem kort vardera och missar därmed mötet. Gabriel Paulista är fortsatt skadad. Valencia har klarat sig riktigt bra ändå.

Jag krånglar inte till det. Jag lägger ett spel på att Valencia tar alla tre poäng i La Liga derbyt mot Levante.

Speltips Levante - Valencia:
2. Odds 2.76 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Levante:
Dani Cardenas, Jorge Miramon, Ruben Vezo, Rober Pier, Carlos Clerc, Jose Campana, Pepelu, Jorge De Frutos, Enis Bardhi, Jose Luis Morales & Roger Marti.

Preliminär startelva - Valencia:
Jasper Cillessen, Dimitri Foulquier, Mouctar Diakhaby, Hugo Guillamon, Jose Gaya, Carlos Soler, Yunus Musah, Uros Racic, Hugo Duro, Goncalo Guedes & Helder Costa.
---

This is the stats tab
This is the post tip