Lecce:

Det råder lite muntrare miner på den italienska klacken efter att nye tränaren Luca Gotti fick inleda med en seger, 1-0 mot jumbon Salernitana, efter att Gotti ersatt sparkade Roberto D’Aversa som fick foten efter att ha skallat Hellas Verona-anfallaren Thomas Henry. Mindre smart.

Så fin start för Gotti, men nu väntar helt annat motstånd i form av Daniele De Rossis flygande Roma, som gör en imponerande vår. Segern senast var Lecces första på bortaplan, och första på de sex senaste matcherna, där man bland annat förlorat med 4-0 mot både Bologna och Inter. På frånvarolistan finns Kaba, Dermaku, Sansone samt frågetecken för Banda.

Roma:

Fortsätter göra det både oerhört och överraskande bra under Daniele De Rossis ledning, med en betydligt mer proaktiv och framåtlutad stil som gjort I Giallorossi till en genuin utmanare i Champions League-kampen, med tre pinnar upp till Bologna på fjärdeplatsen. Ligaformen är god med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste, och däremellan har Roma också mäktat med att slå ut Brighton ur Europa League. Bara Inter har plockat fler poäng än Roma i Serie A sedan De Rossis intåg.

De Rossi ser ut att få tillbaka viktige Paulo Dybala här, men Lorenzo Pellegrini är avstängd och lär ersättas av antingen Houssem Aouar eller Edoardo Bove. I övrigt saknas Rasmus Kristensen, och Leonardo Spinazzola och Sardar Azmoun är stämplade som osäkra till spel enligt Gazzettan.

Fortsätter Romas segertåg under De Rossi?

Jag tror Roma har goda möjligheter här. Motivationen bör vara på topp i den täta striden om Europaplatserna, och inget Europa League-spel som stör under kommande vecka (möter Milan 11 april). Lecce vann förvisso första matcher Gotti, men mot jumbon Salernitana, och nu väntar betydligt tuffare motstånd. Tvåan finns till 1,88 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip