Speltips: Kroatien rak seger till 1.65 hos bet365 .

EM-kval mellan Kroatien och Turkiet. Lagen står i delad ledning i gruppen på tio poäng, där Turkiet dock spelat en match mer än Kroatien. Kroaterna har därför drömläge att ta ett järngrepp om förstaplatsen i gruppen med en seger.

Biljetterna till denna kvalmatch tog slut på åtta minuter, så det väntas fullt hus på Opus Arena i Osijek.

Turkiet har 1-1 mot Armenien och en 4-2 förlust mot Japan i de två senaste matcherna, och det är ett landslag i lite gungning trots ett bra utgångsläge i EM-kvalet. Förra månaden ersatte Vincenzo Montella den tidigare förbundskaptenen Stefan Kuntz, efter att flertalet spelare varit missnöjda. Det blir därför spännande att se om Montella kan få lugn och ro i detta landslag.

Ett formstarkt Kroatien på hemmaplan

Jag ger fördelen till hemmalaget i detta möte på ren kvalité och hemmaplansfördelen. Man har sett starka ut hittills i detta EM-kval där krysset mot Wales i öppningsmatchen är den enda plumpen i protokollet hittills. Man besegrade även just Turkiet på bortaplan med 2-0 i det första mötet mellan lagen.
Man kommer dock få klara sig utan Marko Livaja som valt att avsluta sin landslagskarriär samt Ivan Perisic som är skadad.

Det är ett Turkiet som kommer med en ny tränare, vilket gör dem lite svåranalyserat. Jag har dock svårt att se Kroatien låta chansen att i princip säkra gruppsegern glida dem ur händerna på en fullsatt hemmaarena. Det i kombination med Turkiets sviktande form och det faktum att Kroatien faktiskt är ett av världens bästa landslag tycker jag är svårt att se förbi.

Spelet blir rätt och slätt Kroatien rak till 1.65 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip