Klaksvik:

Färöiska Klaksvik kliver in i Champions Leagues första kvalrunda mot ungerska Ferencvaros i vad som lär bli en helt annan utmaning än vad KÍ är vana vid från vanliga ligalunken. Klaksvik har vunnit färöiska ligan två år i rad och går med stormsteg mot en tredje ligatitel i följd och man är fullständigt överlägsna den här säsongen. Klaksvik har vunnit alla 16 matcher så här långt, med 44-8 i målskillnad. I fjol tog man 77 av 81 möjliga poäng. Enda smolket i den klaksvikska segerbägaren den här säsongen är uttåget i kvartsfinal från färöiska cupen.

Om Klaksvik skulle lyckas krångla sig förbi Ferencvaros kan BK Häcken vänta i nästa runda. I fjol pressade man Bodö/Glimt i kvalet och vann 3-1 hemma, men föll 3-4 totalt. KÍ saknar mittbacken och färöiska landslagsmannen Odmar Faero här, på grund av avstängning. Skyttekungen Páll Klettskard har också dragits med skadebekymmer de senaste veckorna, vilket vore ett rejält avbräck.

Ferencvaros:

Till skillnad från Klaksvik är ungerska Ferencvaros ännu inte i säsong, vilket alltid gör det lite mer svårbedömt i de här tidiga kvalrundorna. Jämfört med Klaksvik är dock Ferencvaros en bjässe till klubb, som vunnit ungerska ligan fem år i följd och som i fjol tog sig till Europa Leagues gruppspel där man vann en grupp med Rennes, AEK Larnaca och Dynamo Kiev innan det blev respass mot Bayer Leverkusen i åttondelsfinal.

Ungrarna har inte legat på latsidan under uppehållet med hela tolv nya spelare in och ett par uttåg. Bland de mer bekanta namnen i truppen finner vi bland annat forne Everton-mittfältaren Muhamed Besic.

Ferencvaros ska vara numret för stort

Ferencvaros är storfavorit i det här dubbelmötet, vilket inte är konstigt. Det är helt enkelt storleksskillnad mellan både klubbarna och ligorna, sett till förutsättningar och Ferencvaros gjorde det bra i Europa League i fjol. Det enda som talar emot ungrarna är att man inte är inne i säsong och att det har skiftats runt lite spelare, men Ferencvaros bör ändå vara hoppfulla om att kunna ta initiativet direkt i det här dubbelmötet. Ferencvaros -1.5 finns till 2,23 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip