Tar 0-0 i halvtid/under 0,5 mål i första halvlek i Kalmar FF-AIK.

Guldmatchen!
Eller Guldmarchen?

AIK kommer till Kalmar för att säkra guldet. Leder serien med två poäng och betydligt bättre målskillnad gentemot IFK Norrköping. Kryss räcker med andra ord. AIK kan till och med ha råd att förlora, förutsatt att Norrköping inte vinner borta mot Häcken. Rätt så enkla förutsättningar ändå.

Ingen har väl missat att AIK kommer till den här matchen med flera tunga avbräck:
Avstängningar på Adu och Koffe Olsson.
Frågetecken på Seb Larsson, Panos och Linnér. Enligt Expressen är även Daniel Sundgren out.

Om jag får gissa kommer Seb Larsson och Panos till spel. Det är en guldmatch vi pratar om - spelarna kommer såklart göra allt för att komma till spel. Linnér tror jag inte spelar - finns en okej ersättare och det är för riskabelt att spela med en målvakt som inte är 100. Tänkbart lag:

Janosevic -
Milosevic, Karlsson, Jansson -
Rashidi, Larsson, Dimitriadis, Elyounoussi, Lindkvist -
Goitom, Stefanelli

Fyra lag har gjort fler mål än AIK den här säsongen och ett par lag till är strax bakom vad gäller gjorda mål. Inget lag är däremot nära vad gäller insläppta. Näst bästa defensiv har elva fler insläppta mål. Sjutton hållna nollor den här säongen. Det är försvarsspelet som varit den stora skillnaden gentemot resten av serien. Tror det är försvarsspelt som kommer ta laget till guldet även den här gången - för jag kan inte se Kalmar FF göra mål här.

Smålänningarna har inget att spela för och har rätt så dunkel form. Blivit nollade tio gångerden här säsongen, vilket är bottenklubbsnivå. Tycker inte laget har någon speciellt vass offensiv att tala om heller. Av tradition är laget rätt så välorganiserade och jag tycker KFF är bättre bakåt än framåt. Lär inte bjuda på särskilt mycket i onödan här.

Ser framför mig en ställningskrigsinledning. AIK kommer sakna Kristoffer Olssons kreativitet, men behöver samtidigt inte riskera något här. 0-0 är ett utmärkt resultat, då det räcker till guld. Med tanke på att Gnaget kommer spela en icke-samspelt elva tror jag hängslena och livremmarna komemr sitta ännu hårdare just idag.

0-0 första 45, ett Kalmar FF som gamblar lite mer i andra halvlek vilket AIK utnyttjar i en kontring?
Något sånt tror jag på. Mållöst första 45 känns hursomhelst som ett bra spel här.

This is the stats tab
This is the post tip