Speltips: Elfsborg draw no bet (asian 0) till 1.61 hos Pinnacle

_____________

Två lag som imponerat sett till förväntningarna inför säsongen. Hemmalaget Kalmar FF där det var ovisst efter spelartappen och Henrik Rydström som satt grunden med sin fotboll. Elfsborg som haft Jimmy Thelin vid rodret under lång tid nu har fått sin utdelning. En klubb som mår väldigt bra spelmässigt, tabellmässigt, ekonomiskt och har ännu mer potential i truppen. Tycker det mesta talar för en ljus framtid för Elfsborg som bara gör bra saker.

Kalmar spelade emot Mjällby direkt efter uppehållet. En match där Kalmar var förvånansvärt svaga. Kom in fel i matchen och Mjällby kunde mata med sina fasta situationer. Turligt nog var effektiviteten i Mjällby någonannanstans och Kalmar kunde med nöd och näppe få med sig en poäng efter en rejäl bjudning. Debut fick Ronny Jansson göra, finländaren från HJK Helsingfors.

Elfsborg städade av Hammarby tämligen enkelt på hemmaplan. En match där det slarvades en hel del i kontringsspelet som Elfsborg vanligtvis är så starka i. Hammarby bjöd på stora ytor och slarv i uppspelen som Elfsborg kunde fått ännu mer utdelning på. Viktiga var tre poäng och insatsen var godkänd.

Truppstatus Kalmar:
Det har inte hänt speciellt mycket under sommaren utan Kalmar kan bibehålla det de har byggt upp under våren. Isak Bjerkebo utlånad till Skövde AIK men kan spela för båda klubbarna. Carl Gustafsson fortfarande osäker status och inte spelat sedan fjärde omgången. Lars Saetra är avstängd och ersätter gör Elias Olsson som totalt bara fått 33 minuter i år.

Truppstatus Elfsborg:
Desto mer har hänt hos gästerna. Jalal Abdullai från Ghana har skrivit på för klubben, en stor talang som bland annat Per Frick höjt till skyarna under inledande träningarna: ”– Han är ung men i mina ögon en av de mest talangfulla jag har blivit utmanad av här, säger Per Frick till BT.” Ahmed Qasem som bara ser bättre och bättre ut har nu förlängt med klubben och här finns enorm potential. En annan fin värvning är Camil Jebara från Landskrona BoIS som lär passa utmärkt som ersättare för Ondrejka. Ryktas ut gör André Römer som är avstängd här medan Jack Cooper Love är nu utlånad till Halmstads BK.

Seriens bästa bortalag vinner igen?

Tuffa avbräck i form av Lars Saetra hos Kalmar och André Römer i Elfsborg. Tror på en mer svängig matchbild och det passar Elfsborg bättre. De har flertalet spelare med mycket spets offensivt och det lär Kalmars nya mittlås få känna på. Får se vilket Kalmar det är vi får se denna match. Däremot väntar Elfsborg som är seriens bästa bortalag som knappt gjort en enda svag prestation i år. Blir nog en jämnare match att vänta men där Elfsborg drar längsta strået med sin spetskvalitet i offensiven.

Speltips: Elfsborg draw no bet (asian 0) till 1.61 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip